Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för skjutning i Hökarängen i oktober 2019

Dela

Åklagaren har väckt åtal vid Södertörns tingsrätt mot två män misstänkta för mord och grovt vapenbrott i samband med en skjutning i Hökarängen, i södra Stockholm, den 7 oktober 2019. Ytterligare två män åtalas i samma ärende misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott. Åklagaren är tillgänglig för kommentarer i dag kl 9-10.

Huvudförhandlingar i målet inleds i nästa vecka i Södertörns tingsrätt.

- Åtalet är ett resultat av ett omfattande utredningsarbete där ett stort antal utredningsåtgärder har vidtagits. Bevisningen består i huvudsak av kriminaltekniska analyser, vittnesuppgifter och omfattande telefonanalyser, säger kammaråklagare Erik Nilsson.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 15864-19

Kontakt

Kammaråklagare Erik Nilsson vid Söderorts åklagarkammare är tillgänglig för kommentarer på 010-562 53 33 i dag onsdag kl. 9-10.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum