Åklagarmyndigheten

Åtal väckt mot man för mord på kvinna utanför Karlskrona

Dela

Kammaråklagare Malin Niklasson har i dag väckt åtal mot en man i 50-årsåldern misstänkt för mord på en kvinna i Eringsboda i juli 2019. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon.

Kvinnan påträffades livlös i sitt hem den 11 juli 2019 med ett buntband åtdraget om halsen och hon avled på sjukhuset senare samma dag. Hennes make anhölls misstänkt för mord men har förnekat brott och menar att kvinnan tillfogat sig skadorna själv.

- Utredningen har framför allt handlat om att komma fram till om kvinnan har mördats eller tagit sitt eget liv. Baserat på rättsläkares utlåtande, den tekniska bevisningen från brottsplatsen och förhörsuppgifter har jag uppfattningen att kvinnan har bragts om livet av den tilltalade mannen samt att det har funnits en möjlig motivbild för detta, säger kammaråklagare Malin Niklasson.

Huvudförhandlingen är planerad att påbörjas i Blekinge tingsrätt den 9 mars och kommer att pågå i nio dagar.

Målnummer i Blekinge tingsrätt: B 1946–19

Kontakt

Kammaråklagare Malin Niklasson är tillgänglig för media i dag kl. 13.30-14.30 på telefon 010-562 61 26  


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum