Åklagarmyndigheten

Åtal väckt mot Motalabo för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning

Dela

Åklagaren har i dag den 30 december väckt åtal mot en 55-årig Motalabo för tre våldtäkter samt grov kvinnofridskränkning.

De påstådda brotten har begåtts mot en kvinna som varit närstående till den misstänkte. Brottstiden sträcker sig från januari 2016 till november 2019. Polisanmälan skedde efter att målsäganden hamnade på sjukhus i november. Mannen är häktad sedan den 11 november 2019.

– Bevisningen utgörs bland annat av vittnesuppgifter från närstående och bekanta till kvinnan samt av chattkonversationer mellan målsäganden och den misstänkte. Utredningen har bedrivits systematiskt och vi har arbetat för att vända på alla stenar. Nästa steg i processen blir att låta tingsrätten pröva åtalet, säger kammaråklagare Emma Högström.

Förhandlingen inleds preliminärt i vecka 3.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 4431–19.

Kontakt

Kammaråklagare Emma Högström är inte tillgänglig för media i dag den 30 december. Efter första rättegångsdagen är hon däremot tillgänglig för media på plats i tingsrätten.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum