Region Örebro län

Åtta miljoner kronor i stöd till Activa

Dela
Under nästa år kommer Region Örebro län att ge stiftelsen Activa strax över 8 miljoner kronor för att de ska kunna fortsätta arbetet med att ge stöd till personer med funktionsnedsättning eller långvarig ohälsa. Det beslutade regionala tillväxtnämnden vid dagens sammanträde.

Stiftelsen Activa arbetar för att personer med funktionsnedsättningar eller långvarig ohälsa ska nå arbete eller utbildning.

- Inom Activa finns lång erfarenhet, stort engagemang och effektiva metoder för inkludering av personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa på arbetsmarknaden. Stiftelsen spelar en viktig roll när det gäller att bryta hinder på arbetsmarknaden och underlätta för arbetsgivare, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Activa har kontor i Örebro, Kumla, Hallsberg, Karlskoga och Nora. De flesta personer som får stöd från Activa har behov av långvariga insatser i samverkan mellan myndigheter och vårdgivare. Unga och unga vuxna med psykiatrisk problematik är den grupp som i dag är störst hos Activa och som också ökar snabbast. Under fjolåret hjälpte Activa 82 personer till arbete och 36 till utbildning. Under samma period skrevs 326 nya personer in i verksamheten.

- Inom den målgrupp som Activa riktar sig till är arbetslösheten hög så organisationens verksamhet är verkligen värdefull. Varje lyckad insats är viktig ur ett samhällsperspektiv men de största vinsterna ser vi på individnivå, för den enskilda personen kan det ju många gånger vara direkt livsavgörande att komma tillbaka i sysselsättning, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum