Myndigheten för press, radio och tv

Avslag för Mediehuset Grönt AB

Dela

Mediestödsnämnden har nu beslutat om slutligt driftsstöd för 2019 för 68 tidningar, om sammanlagt 492,5 miljoner kronor. Mediehuset Grönt AB:s ansökningar om driftsstöd för tidningarna Syre Stockholm, Syre Göteborg och Syre Global avslogs.

Syftet med presstödet är att värna mångfald och att upprätthålla konkurrensen mellan olika tidningar. En förutsättning för att få presstöd är att tidningen är redaktionellt självständig.

Tidningarna Syre Stockholm, Syre Göteborg och Syre Global bedöms inte vara tre redaktionellt självständiga tidningar utan en och samma publikation. Stöd kan därför utgå för en tidning, inte tre. 

Besluten fattades av en enig nämnd den 18 september.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Myndigheten för press, radio och tv medverkar i den nationella satsningen Demokratin 100 år16.4.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Med anledning av att demokratin i Sverige fyller 100 år skriver Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) nu på Deklarationen för en stark demokrati i dialog med kommittén Demokratin 100 år. Myndigheten kommer att genomföra en rad olika kunskapshöjande insatser och aktiviteter. Syftet är att stärka demokratin genom att verka utifrån de mediepolitiska målen; att stödja yttrandefrihet, mångfald, massmediernas oberoende och tillgänglighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum