Stångåstaden

Avtal tecknat – 46 lägenheter byggs i Skäggetorp

Dela

Stångåstaden har tecknat avtal med leverantören Unibep S.A. om ett nytt bostadshus av modell Kombohus i Skäggetorp. Huset kommer att ersätta den fastighet som brann på Skattegården 101-106 i juni 2020. Rivningen av det brandhärjade huset har pågått sedan augusti i år och är nu inne i slutfasen. Planen är att byggnationen av det nya Kombohuset kan starta i maj 2022 och inflyttning beräknas kunna ske under andra kvartalet 2023.

Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.

Det nya bostadshuset är ett prefabricerat hus i trä med tre våningar och innehåller totalt 46 hyreslägenheter.

-          Det glädjer oss att avtalet nu är signerat och att vi får möjlighet att bygga ett nytt hus i Skäggetorp. Det nya huset blir ett lyft för hela stadsdelen och innehåller 10 lägenheter fler än det huset som brann vilket är positivt. Valet av Kombohus gör att produktionskostnaderna och därmed även hyrorna hålls nere, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Entreprenaden avropas från det ramavtal som Sveriges Allmännytta presenterade tidigare i år. Avtalet innebär att Stångåstaden snabbt får tillgång till färdigupphandlade bostäder med bra standard och låg klimatpåverkan.

-          Vi är mycket glada över uppdraget och att kunna samarbeta med Stångåstaden kring nyproduktion i Skattegården. Det är vårt första kontrakt i programmet med Allmännyttans Kombohus och vi betraktar det som ett mycket viktigt steg för oss på den svenska marknaden, säger Michal Urbankowski, säljansvarig på Unibep/Unihouse.

Ritning av nordlig fasad.

Hyresgästerna som drabbades av branden i Skattegården har erbjudits förtur till lägenheterna i det nya huset.

Fakta:
Husleverantör är börsnoterade Unibep S.A. som är ett av de största byggföretagen i Polen.
Kombohus Lamell - prefabricerat hus med trästomme.
Tre våningar innehållande 46 lägenheter fördelat på:

5 st 1RoK á 32,5m2

19 st 2RoK á 48,1 m2

17 st 3RoK á 75,0 m2

5 st 4RoK á 89,5m2

Läs mer unibep.pl/en

Kontakter

Bilder

Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Ladda ned bild
Ritning från Unibep på nordlig fasad i Skattegården.
Ritning från Unibep på nordlig fasad i Skattegården.
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Ett samarbete med ambitionen att tillföra ett modernt kvarter till centrala Linköping15.11.2021 11:29:51 CET | Nyheter

Både Stångåstaden och Centrum Förvaltning äger fastigheter där Storgatan och Drottninggatan möts, ett kvarter som sedan historisk tid har utgjort en entrépunkt till centrala Linköping. Nu har fastighetsägarna tillsammans lämnat in en planansökan till Linköpings kommun med hopp om en ny detaljplan där de med respekt för historiken vill utveckla kvarteret och sätta fokus på den här delen av innerstaden.

Fredrik Törnqvist blir ordförande för europeiskt bostadsnätverk22.10.2021 13:37:02 CEST | Pressmeddelande

Idag, den 22 oktober, tar Sverige över ordförandeklubban för Eurhonet. Ett nätverk för bostadsbolag vars syfte är att främja kunskapsutbyte mellan europeiska bostadsbolag och bevaka bostadsfrågorna inom EU. Fredrik Törnqvist, vd för det allmännyttiga bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping, tar över ordförandeskapet för de 38 medlemsbolagen med totalt 1,2 miljoner bostäder.

Spaning mot Europas bostadsmarknad – hur står sig det svenska systemet?22.10.2021 13:24:04 CEST | Blogginlägg

Det blir allt viktigare att lyfta blicken och förhålla sig till EU och ett internationellt perspektiv. Vi på Stångåstaden är medlemmar i en europeisk bostadsorganisation som heter Eurhonet. Ett nätverk med idén att medlemmarna ska få möjlighet att arbeta och lära av varandra, utveckla nya idéer och förnya tillsammans. Medlemmarna är bostadsföretag från Sverige, Tyskland, Italien, Frankrike, England, Österrike och Danmark. Totalt representerar bostadsbolagen 1,2 miljoner bostäder i Europa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum