Stockholms stad

Bamse och Fredrik Lindström om språkutveckling i förskolan

Dela

På vilket sätt följer ni upp det språkutvecklande arbetet på din förskola? Vart är vi på väg med utvecklingen av svenska språket? Det är några av frågorna på Förskolesummits fördjupningsprogram den 23 september. Deltar gör bland andra språkförskolan Bamse, Fredrik Lindström och Tünde Puskas.

Språk och ledarskap är i fokus på Förskolesummit. Evenemanget knyter ihop förskola och forskning, är digitalt och uppdelat på fem tillfällen. Höstens andra fördjupningstillfälle är den 23 september. Språkförskolan Bamse på Södermalm och förskolan Galilei i Hässelby-Vällingby är några av de medverkande.

Språkutvecklande arbete i förskolan 23 september 

Ur programmet:

1. Språkliga förebilder och systematisk språkundervisning. Susanne Kjällander, forskare, samtalar med Karolina Larsson, logoped och författare samt Lisbeth Bolmér, logoped. Språkförskolan Bamse och förskolan Galilei medverkar också.

2. Fredrik Lindström, språkvetare, underhållare, historiker och programledare. Ger en inblick i varför vi är som vi är och varför vi pratar som vi gör. Och framför allt: vart är vi på väg med utvecklingen av det svenska språket? 

3. Tünde Puskas, professor vid Linköpings universitet. Om förskolans behov av språkpolicy på samhällsnivå och i praktiken samt behovet av tolkningsstöd för läroplansuppdraget.

4. Signe Tonér, lektor, Stockholms universitet. Föreläsning från Förskolesummit den 15 juni.

5. Polly Björk-Willén, professor emerita, Linköpings universitet. Föreläsning från Förskolesummit den 15 juni.

Fakta

Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Evenemanget arrangeras av Stockholms stad i samarbete med Stockholms universitet. Du som är journalist är välkommen att till exempel lyssna på det digitala evenemanget eller intervjua några av de medverkande.

Mer om Förskolesummit på webbplatsen Pedagog Stockholm. 

Bakgrund

Pressinbjudan till Förskolesummit 

Tre frågor till Susanne Kjällander inför Förskolesummit

Språk och ledarskap på Förskolesummits fördjupningsprogram

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum