Länstrafiken Örebro

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro 25-30 mars

Dela
Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd för trafik. Avstängningen medför att linje 314 mellan Örebro och Frövi tidvis leds om, samt att en extrabuss trafikerar sträckan Örebro till Avdala.

Tiderna för avstängningen är lördag 25 mars kl. 06-12, söndag 26 mars kl. 14-20, måndag 27 mars till och med torsdag 30 mars kl. 09-15.

Avstängningen medför att hållplatserna mellan Avdala och Frövi stängs av. Hållplatser som inte trafikeras under tiden när järvängsövergången är stängd är: Avdala, Hagalund, Liavägen, Hinsebergsvägen, Norrby, Frövibro och Fröviforsvägen.

Alternativ körväg för buss 314
Linje 314 Örebro-Frövi leds om via riksväg 50 och väg 249. Under omledningen trafikerar bussen ordinarie körväg fram till Kvinnerstarondellen. Sedan kör den rakt fram och vidare på riksväg 50 fram till Ryakorset. Där svänger den av och åker på väg 249 mot Frövi. Bussen trafikerar därmed inte sträckan Ölmbrotorp, Ervalla station och Norra Dylta.

Extrabuss trafikerar sträckan Örebro-Avdala
En tillfällig extrabuss sätts in för resenärer som ska till Avdala. Bussen kör ordinarie linjesträckning för linje 314 från Örebro till slutdestination Avdala, via Ölmbrotorp, Ervalla station och Norra Dylta. Bussen vänder sedan i Avdala och kör samma sträcka tillbaka enligt ordinarie tidtabell.

Under tiden järnvägsövergången i Avdala är avstängd, behöver resenärer som reser från Kvinnersta/Ölmbrotorp/Ervalla/Avdala till Frövi, åka via Örebro för byte till linje 314.

Skolskjuts och skolbuss
De elever som reser med skolskjuts eller skolbuss på sträckan påverkas också av banarbetet. Information om tillfällig omläggning av skolskjutsar kommuniceras direkt till skolorna och via sms till berörda vårdnadshavare via Länstrafikens skolskjutsenhet.

Läs mer på Länstrafikens webbplats om vilka avgångar på linje 314 som påverkas.

Under våren genomför Trafikverket banarbete i omgångar på sträckan Frövi-Örebro. Arbetet innebär begränsad framkomlighet och påverkar tidvis busstrafiken på sträckan.

Nyckelord

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum