Majblommans Riksförbund

Barn fick Majblommans diplom av Drottningen

Dela
Barn från Stockholms Stadsmission Tensta fick Majblommans diplom av Drottningen på torsdagen, tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser. Även volontärer, forskare och Årets Företag uppmärksammades vid Barnrättsogranisationens traditionella ceremoni.
Barn från Adolf Fredriks musikklasser och Stadsmissionen Tensta tillsammans med Drottningen. Bild: Nicklas Tegerström
Barn från Adolf Fredriks musikklasser och Stadsmissionen Tensta tillsammans med Drottningen. Bild: Nicklas Tegerström

Efter två år med restriktioner kunde Majblomman äntligen besöka Stockholms slott igen, den 20 oktober. En lång rad barn som gjort särskilda insatser för barnrättsorganisationen fick diplom av H M Drottning Silvia – Majblommans högsta beskyddare.

På plats var 21 elever från Adolf Fredriks musikklasser, den skola som samlat in mest pengar i Majblommans insamlingstävling 2022. Årets resultat för makalösa Adolf Fredriks blev 951.000 kr, alltså närmare en miljon.

10 elever från Unga Station/Blå Huset i Tensta fick också diplom. Verksamheten som drivs av Stockholms Stadsmission är Årets nykomling, tack vare sin snabba mobilisering av barn med sällan skådat engagemang i att sälja majblommor. De unga konstnärstalangerna Joel Peries, Hamdha Faiz och Jafar Al Homsi uppvaktades också, för design av Majblommans traditionella affisch.

- Äntligen är Majblomman tillbaka på slottet för att premiera några av de fantastiska barn har varit en del av att få Majblomman på banan igen efter två tunga pandemiår. HM Drottningen är generös och hjälper oss att lyfta dessa viktiga insatser som gjorts, säger Majblommans generalsekreterare Åse Henell. 

Utmärkelsen Årets Företag delades ut Till ICA Stiftelsen och Sveriges ICA-handlare, för ovärderliga insatser under pandemin. Genom generösa donationer och utrymme för majblommor i butik har ICA gjort det möjligt för Majblomman att stötta tiotusentals barn vars familjer som inte har råd med det mest nödvändiga.

Åse Henell:

- Utan ICAs hjälp hade Majblomman inte kunnat fortsätta med att dela ut ekonomiskt stöd under pandemiåren. De har gjort stor skillnad för många barn i Sverige som lever i fattigdom.

Vid diplomeringen närvarade även majblommevolontärer från hela landet och forskare som driver vetenskapliga projekt med koppling till barnperspektivet och finansiering av Majblomman.

För mer information, välkommen att kontakta Liv Landell Major, pressekreterare: 0708-742713 / liv.landell@majblomman.se 

Kontakter

Liv Landell Major - pressekreterare: 0708-742713

Bilder

Barn från Adolf Fredriks musikklasser och Stadsmissionen Tensta tillsammans med Drottningen. Bild: Nicklas Tegerström
Barn från Adolf Fredriks musikklasser och Stadsmissionen Tensta tillsammans med Drottningen. Bild: Nicklas Tegerström
Ladda ned bild

Om

Majblommans Riksförbund
Majblommans Riksförbund
Kungsgatan 28
411 19 Göteborg

031-606890http://www.majblomman.se

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. 

Följ Majblommans Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Majblommans Riksförbund

Om barnens provision, skatter och administration11.5.2023 12:18:05 CEST | Pressmeddelande

Hur mycket pengar får barnen som har sålt majblommor behålla för egen del? Varje barn som har sålt majblommor får en provision om 10 procent på sin insamling. Barnet behåller alltså en tiondel av intäkten. Många barn har också fått gåvor (”dricks”) i samband med försäljningen. Barnen behåller så klart gåvorna i sin helhet. När betalas pengarna ut till majoriteten, ca 38.000 barn? De allra flesta har sålt majblommor för mindre än 10.000 kronor. Då gäller detta: 1 Barnet som har sålt majblommor redovisar sin insamling i Majblommans app. 2 Den lokala majblommeföreningen godkänner barnets insamling. 3 För de allra flesta barn tar det sedan ca 10 arbetsdagar innan Majblommans Riksförbund betalar ut barnets 10 procent och gåvor/”dricks”. När betalas pengarna ut till de ca 200 barn som har sålt majblommor för större summor? För ca 200 barn tar det längre tid. Barn som sålt majblommor för mer än 10.000 kronor behöver inkomma med personuppgifter till Majblomman. Då kan Majblomman räkna ut och d

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum