Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Basket-EM: Pressträff i Solnahallen under SJ Fan Day

Dela

Media har chansen att träffa och intervjua damlandslaget under SJ Fan Day i Solnahallen onsdagen den 19 juni. Presskonferens, matcher mot spelare från SJ Basketligan Special och Vårby Gäris samt mingel kommer betas av under de dryga två timmarna.

Ackrediterad media kommer att ha fri tillgång till spelarna medan matcherna spelas och efteråt. En medialounge kommer att byggas upp bredvid spelarnas lagbänk.


Media föranmäler sin medverkan till pressansvarig på robin.svensson@basket.se.
 
Under onsdagen den 19 juni kommer SJ Basketligan Special och Vårby Gäris att hylla damlandslaget. Det är den gemensamma sponsorn SJ som arrangerar en dag i Solnahallen öppen för allmänheten.
– Vi vill bjuda alla på ett feelgood-event innan EM startar och både damlandslaget och Basketligan Special tyckte det var en rolig idé, säger Mattias Tappert ansvarig för samarbeten på SJ.

Dagen är öppen för alla som är nyfikna och spelarna i damlandslaget och Basketligan Special kommer att finnas tillgängliga för intervjuer, autografer och selfies.
 
SJ Fan Day inleds med en öppen presskonferens i Solnahallen där förbundskapten Francois Gomez och flera spelare kommer att svara på frågor från media och allmänheten. Därefter spelar damlandslaget en match mot spelare från SJ Basketligan Special och en match med spelare från Vårby Gäris, och dagen avslutas med att damlandslaget finns tillgängliga för alla som vill ha autografer, ta selfies och önska spelarna lycka till i Lettland.
– Våra spelare ser verkligen fram emot att få träffa tjejerna och önska dem lycka till i EM, hela Basketsverige står bakom dem och det hoppas jag att vi kan förmedla, säger Victor Sundquist som är verksamhetsledare för SJ Basketligan Special.
 
För spelaren Frida Eldebrink är det också viktigt.
– Superkul att ha deras stöd men också bra att vi kan lyfta Basketligan Special och allt de gör, all kärlek till dem som engagerar sig i detta, jag hoppas det startas ännu fler lag i Sverige framöver. 

Solnahallen den 19 juni
11:00 Presskonferens
11:45 Uppvärmning
12:00 Match: Damlandslaget - SJ Basketligan Special
12:15 Match: Damlandslaget - Vårby Gäris
12:30 Mingel: Autografer, selfies etc med spelarna i Damlandslaget
13:15 Slut

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum