Umeå kommun

Båtägare bör passera under Kyrkbron med försiktighet på grund av metallboj på villovägar

Dela

Alla som vistas på Umeälven med båt uppmanas att sänka farten på grund av en metallboj som förflyttat sig till farleden i området runt Kyrkbron.

Det är en farledsmarkering i form av boj i metall som slitit sig från Lundåkerns båthamn som hamnat på villovägar. Bojen kan vara svår att se, därför uppmanas de som befinner sig på älven att passera med försiktighet.

– Vi försöker att få undan bojen, men just nu idag har vi svårt att förflytta den. Jag tror och hoppas att vi kommer att lösa det under de närmsta dagarna, säger Anders Linder, avdelningschef drift Fritidsförvaltningen, Umeå kommun.

Mer information:

Anders Linder
avdelningschef drift
fritidsförvaltningen
anders.linder@umea.se
070-570 78 45

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum