Åklagarmyndigheten

Begärs häktad för ytterligare sexualbrott

Dela

Åklagare har i dag begärt en man häktad misstänkt för ytterligare fyra våldtäkter, grovt olaga hot och en grov fridskränkning. Han begärs samtidigt omhäktad för ett fall av grov våldtäkt, tio våldtäkter och två fall av sexuella övergrepp på bland annat Södermalm och i Söderort i Stockholm.

Mannen häktades den 12 november 2020 på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter. Sedan dess har utredningen vuxit och ytterligare brottsmisstankar har tillkommit successivt.

– Brotten har bland annat ägt rum i mannens bostad på Nytorget i Stockholm under 2018–2020. Vissa av övergreppen har filmats, säger kammaråklagare Helena Nordstrand vid Söderorts åklagarkammare. 

Häktningsförhandlingen äger rum i Södertörns tingsrätt torsdag den 3 juni kl. 13.30. Tingsrättens målnummer: B 7816-20.

Kontakt

Kammaråklagarna Helena Nordstrand, 010-562 59 94, och Fanny Blommé, 010-562 56 78, finns tillgängliga på telefon för media kl. 15-15.30 i morgon den 3 juni.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum