Uppsala stadsteater

Bellman 2.0, premiär i Uppsala hösten 2020

Dela

Ny teaterkonsert av Nikolaj Cederholm och Kåre Bjerkø. Ett samarbete mellan Uppsala stadsteater och Västmanlands Teater

Aksel Morisse
Aksel Morisse

Teaterkonsert som format är inte en ny företeelse men att tolka Bellman på det här sättet är aldrig gjort förut. Att med kött och blod och passion lyfta hans musik och poesi in i vår tid känns fantastiskt roligt och såklart tillsammans med Västmanlandsteater.Petra Brylander, vd/teaterchef, Uppsala stadsteater

Föreställningen Taube Today blev en succé och starten på ett fint samarbete med Uppsala stadsteater. Det känns roligt att ta det ett steg vidare med Bellman 2.0. Niklas Hjulström, teaterchef, Västmanlands Teater

En helt ny teaterkonsert med utgångspunkt från Bellmans visor – musikaliskt, dramatiskt och visuellt får sin urpremiär i Västerås 29/2 för att sedan spela på Uppsala stadsteater med premiär 17/10. Samarbetet mellan Uppsala stadsteater och Västmanlands Teater och kontakten med kreatörerna Nikolaj Cederholm och Kåre Bjrekø inleddes inför Taube Today (2018) som spelade i både Västerås och Uppsala. Teaterkonserten Come Together (2014) hade dessförinnan samlat över hundratusen besökare på Europaturné och spelade under samma år i Uppsala.

Carl Michael Bellman är en av våra största poeter genom tiderna. Han hade en förkärlek för kontraster, vilket visar sig i hans mästerliga sätt att varva olika stilar och fläta samman melodier från opera, dansmusik och folkvisor. Bellman 2.0 presenterar den kända musiken på ett helt nytt sätt, med fem skådespelare och fyra musiker på scenen.

Manus och regi Nikolaj Cederholm
Musikarrangemang Kåre Bjerkø
Scenografi Kim Witzel
Kostymdesign Line Bech
Kapellmästare Carina E Nilsson

Medverkande Aksel Morisse, Anna Fahlstedt, Barbro Lindkvist, Carina E Nilsson, Josef Törner, Julia Frej, Niklas Hjulström, Rebecca Meiselbach, Rigmor Bådal

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Aksel Morisse
Aksel Morisse
Ladda ned bild
Aksel Morisse
Aksel Morisse
Ladda ned bild
Julia Frej
Julia Frej
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum