Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Besegra Mount Everest på hemmaplan.

Dela

Genomför 111 vändor i Väsjöbacken i Sollentuna och ta dig till toppen av Mount Everest. Korpen Stockholms nya motionsutmaning ger dig möjligheten att utmana dig själv och slutligen besegra världens högsta berg.

Nu finns möjligheten att nå toppen av Mount Everest hemma i Sollentuna. Korpen Stockholm startar den 9 maj Väsjöeverest. Genom att genomföra 111 vändor i Väsjöbacken har du nått toppen på världens högsta berg – Mount Everest och är teoretiskt uppe på 8 849 meters höjd!

 

-       Vi har mätt upp hur många höjdmeter Väsjöbacken har och sen räknat ut hur många vändor som krävs för att nå Everest topp, berättar Jennie Selerud på Korpen Stockholm. Med hjälp av vår nyutvecklade app kan du som deltar enkelt hålla koll på hur du ligger till under din egen bergsbestigning. Som en extra morot kan du även skapa egna topplistor för dig och dina vänner. På vägen upp för berget kommer du dessutom kunna låsa upp erbjudanden från våra partners och fakta om vår fantastiska natur.  

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har med stöd från Svenskt Friluftsliv skapat den nationella motionsutmaningen Mitt Everest. Runtom i Sverige genomför korpföreningar lokala Mitt Everest-utmaningar där deltagarna kan ta sig upp och ner för särskilt utvalda backar eller kullar på bekvämt avstånd. 2021 arrangerar Svenskt Friluftsliv Friluftslivets år med målet att få nya målgrupper att lära sig om och utforska naturen. Korpen vill med Mitt Everest hjälpa till med att sprida information om Friluftslivets år och uppnå projektets mål.

Under pandemin har behovet av smittsäkra motionsaktiviteter ökat markant. Många av Korpens aktiviteter inomhus har stängts ner eller flyttats utomhus i små grupper.

-       Suget efter peppande och coronasäkra utomhusaktiviteter är stort, säger Jennie Selerud på Korpen Stockholm. Väsjöeverest passar helt perfekt, vare sig du vill bli peppad, träna coronasäkert eller få en utmaning ute i fria luften. I sann korpanda kan du även anpassa din utmaning utifrån vad du mäktar med och sätta ditt personliga mål på någon av de toppar du passerar längs vägen, till exempel Kebnekaise.

Väsjöeverest startar alltså den 9 maj och du har fram till 31 oktober att nå toppen.

Nyckelord

Kontakter

Jennie Selerud, projektledare
jennie.selerud@korpenstockholm.se
08-699 63 93
David Eriksson, kommunikationsansvarig
david.eriksson@korpenstockholm.se
08-699 63 90

Bilder

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum