Enköpings kommun

Beslut om Bredsands camping överklagat

Dela
Kommunfullmäktiges beslut om att kommunen tar över driften av Bredsands camping har blivit överklagat.

Det var den 2 maj som kommunfullmäktige tog beslut om upphörande av anläggningsarrendet i förtid och överenskommelse om överlåtelse av tomträtten samt beslut om drift av Bredsands camping och stugby. Den 16 maj kom det in en överklagan av beslutet (kallas laglighetsprövning enligt kommunallagen) från en förtroendevald.

I överklagan går det bland annat att läsa att den förtroendevalde anser att beslutet inte är i laga ordning då det avser något som inte är en kommunal angelägenhet eller kärnverksamhet.

Det är förvaltningsrätten som avgör om beslutet strider mot någon lag eller författning. På kommunstyrelsens sammanträde den 29 maj kommer beslut tas om ett yttrande till förvaltningsrätten.

– Vi anser att vi gjort allting rätt kring det här beslutet. Enligt lagen om kommunala befogenheter har vi möjlighet att driva campingverksamhet. Nu får vi invänta en eventuell dom från förvaltningsrätten, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum