Enköpings kommun

Beslut om driften av campingen i Bredsand

Dela
Nu ska Enköpings kommun besluta om driften av campingen i Bredsand.

I början av året inledde Enköpings kommun och företaget First Camp samtal om att driften av Bredsands camping, och därmed tillhörande verksamheter, skulle övergå till kommunen.

Den 2 maj 2023 väntas kommunfullmäktige ta beslut om förtida upphörande av anläggningsarrende, överlåtelse av tomträttsavtal och driften av Bredsands camping.

Sammanfattat ser beslutsgången ut som följande:

  • Den 16 mars fattar upplevelsenämnden beslut om att föreslå kommunfullmäktige besluta att upplevelsenämnden ska bedriva campingverksamhet och därmed tillhörande verksamhet på Bredsand 1:366 och 1:93.
  • Den 23 mars fattar tekniska nämnden beslut om att föreslå kommunfullmäktige besluta att tekniska nämnden ska ingå två överenskommelser; upphörande av anläggningsarrende i förtid och överlåtelse av tomträtt.
  • Den 11 april fattar kommunstyrelsen beslut.
  • Den 2 maj fattar kommunfullmäktige beslut.

Parallellt med detta förbereder sig kommunen på att bedriva camping, för att vara beredd när beslut har tagits i frågan.

– Bredsands camping och badplats är en omtyckt, populär och välbesökt plats, för såväl Enköpingsbor som besökare. Det är viktigt att vi är proaktiva i frågan under beslutsgången så att vi kan säkerställa en bra lösning för Bredsand i sommar och framöver, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum