Region Örebro län

Beslut taget att initiera upphandling av förlossningsverksamhet i Karlskoga

Dela

Första steget för att upphandla förlossningsverksamhet i Karlskoga är nu taget. Ärendet ska dock först under våren passera regionstyrelsen och regionfullmäktige innan nämnden kan genomföra en upphandling. Detta efter att hälso- och sjukvårdsnämnden i dag har behandlat ärendet.

Nämnden ger också hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att lämna förslag till förfrågningsunderlag och förutsättningar för att genomföra upphandlingen, så att beslut kan fattas på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde den 16 juni.

Hälso- och sjukvårdsdirektörens utredning
Tidigare under sammanträdet i dag redovisade hälso- och sjukvårdsdirektören sin utredning där den sammanvägda bedömningen är att förlossningen i Karlskoga kan återöppnas tidigast vid årsskiftet 2024/2025 – under förutsättning att föreslagna bemanningsåtgärder har varit framgångsrika.

Viktigt att kunna återöppna tidigare
Hälso- och sjukvårdsnämnden anser dock att det är viktigt att på annat sätt försöka få igång en förlossningsverksamhet i Karlskoga vid en tidigare tidpunkt än denna. Av den anledningen ska ett försök göras att snarast möjligt handla upp förlossningsverksamhet i Karlskoga.
- Det är viktigt att förlossningsverksamheten i Karlskoga kommer i gång så fort som möjligt, säger Karin Sundin (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande. För att påskynda återöppningen föreslår vi i majoriteten därför en upphandling av förlossningsverksamheten. 

En upphandling beräknas kunna bli klar under hösten. Målsättningen är att kunna öppna förlossningen under 2021.

Kontakt: Karin Sundin (S), ordf. hälso- och sjukvårdsnämnden, tel. 072 - 1420620

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solskensreportage: EVA-kooperativet ger människor en chans8.4.2020 13:11:00 CESTPressmeddelande

Allt började med en dröm om en mer hållbar framtid, ett stort intresse för grovsopor och en vilja att jobba efter flera års arbetslöshet. I dag driver EVA-kooperativet en secondhand-butik, en skaparverkstad och en servicegrupp, men framför allt driver de en verksamhet som är till för människor. Människor som, precis som de själva, stått långt ifrån arbetsmarknaden och som nu får en chans.

Solskensreportage: Samarbete i Hallsberg gör skillnad på riktigt8.4.2020 13:11:00 CESTPressmeddelande

ATV & Maskin och Aniara Maskin & Fastighet har ett gott och välfungerande samarbete. När försäljningen ökar i butiken kan arbetskapaciteten öka i verkstaden – en vinst för båda företagen, för kunderna och kanske främst för de som arbetar i verkstaden. Tillsammans ger de nämligen ungdomar en chans att komma in i arbetslivet. Ungdomar som annars står långt ifrån arbetsmarknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum