Lidl Sverige

Billigaste matkassen finns hos Lidl

Dela
Luleås billigaste matkasse finns hos Lidl, det konstaterar Norrbottens-Kuriren som jämfört matpriserna i fem av stadens största matbutiker. I undersökningen, som presenteras idag, ingår såväl ICA Maxi, Ica Kvantum, Stora Coop, Willys som Lidl. Det skiljer 174,39 kr mellan matkassen med lägst pris och den med det högsta priset.
Billigaste matkassen finns hos Lidl
Billigaste matkassen finns hos Lidl

- Jag är inte förvånad! Äntligen uppmärksammas vi för första gången i den här typen av jämförelser. Det gör mig både glad och stolt. Att vi har den billigaste matkassen är en sak men att i kombination med att leverera ett sortiment med högsta kvalité gör oss unika. Vi lever vårt löfte om högsta kvalitet till bästa pris – varje dag i hela Sverige då vi har samma priser och sortiment i samtliga av våra butiker, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Norrbottens-Kuriren jämförde de ordinarie priserna på 86 varumärken med samma förpackning som finns i samtliga butiker. I undersökningen ingick inte varor med tillfälliga kampanjpriser.

Undersökningens resultat:

Lidls matkasse                       1 820,76 kr.

Willys matkasse                     1 831,45 kr

ICA Maxis matkasse              1 937,10 kr

Stora Coop Storheden           1 950,55 kr

ICA Kvantum                          1 994,15 kr

Pressmeddelandet uppdaterades 2021-12-06

Kontakter

Bilder

Billigaste matkassen finns hos Lidl
Billigaste matkassen finns hos Lidl
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige förlänger och utökar prissänkningarna till 270 varor – över 10% av sortimentet får sänkt och fryst pris24.5.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige förlänger sitt initiativ att sänka och frysa priserna på en rad livsmedel till åtminstone sista juni. Dessutom adderas ytterligare livsmedel till listan inom ramen för prissänkningsinitiativet – från och med första juni sänks priset på ytterligare ett 50-tal populära varor som ofta återfinns på midsommarborden. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270 varor sedan prisinitiativet lanserades i mars, vilket är mer än var tionde vara i hela sortimentet i Lidls butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum