Min Doktor

Birgitta Stymne Göransson ny ordförande för Min Doktor

Dela

Min Doktor utökar styrelsen med tre nya ledamöter. Birgitta Stymne Göransson har lång erfarenhet av att leda och utveckla företag inom vård, medicinteknik och konsumentnära tjänster och blir ny ordförande. Därtill väljs Katarina Bonde och tidigare handelsminister Ewa Björling in som ordinarie ledamöter.

– Det ska bli fantastiskt spännande att bidra till Min Doktors utveckling. Jag hoppas och tror att min bakgrund inom bland annat digitalisering och vård kan stärka Min Doktors arbete för en jämlik, patientsäker och resurseffektiv vård för alla, säger Birgitta Stymne Göransson, Min Doktors nya styrelseordförande.

– Att få lämna över rollen som styrelseordförande till en så kompetent och klok person som Birgitta Stymne Göransson känns väldigt tryggt. Birgitta har en gedigen erfarenhet av styrelsearbete för ledande tillväxtbolag och är helt rätt person att leda styrelsens arbete under bolagets fortsatta expansion, säger avgående styrelseordförande Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat.

Birgitta Stymne Göransson har omfattande erfarenhet från ledande befattningar inom både näringsliv och ideell sektor. Birgitta har bred kompetens i att driva effektiviserings- och förändringsprocesser samt digitalisering inom bland annat vård, medicinteknik och konsumentnära tjänster. Hon har en civilingenjörsexamen från KTH och en MBA från Harvard Business School. Birgitta innehar flera uppdrag som styrelseordförande, däribland för BCB Medical, Industrifonden, Berling Media och Cinder Invest.

Ewa Björling var Sveriges handelsminister 2007—2014. Hon är leg tandläkare, medicine doktor och docent i virologi. Hon har gedigen erfarenhet från uppdrag i hälso- och bioteknikbranschen. Andra pågående styrelseuppdrag inkluderar Essity, Mobilaris, Drivkraft Sverige, Xolaris och Biogaia.

Katarina Bonde är en erfaren företagsledare med lång bakgrund av styrelsearbete och affärsutveckling för såväl börsnoterade bolag, statligt ägda, som mindre uppstartsbolag i olika branscher. Hon har styrelseuppdrag för bland annat Mentimeter, Mycronic, Stillfront Group och AddSecure.

Förstärkningen innebär att Min Doktors styrelse utökas från fyra till sju ledamöter. Tidigare styrelseordförande Anders Nyberg sitter kvar som ledamot.

Min Doktors styrelse:

  • Birgitta Stymne Göransson, ordförande
  • Jan Prokopec
  • Magnus Nyhlén
  • Mårten Forste
  • Anders Nyberg
  • Katarina Bonde
  • Ewa Björling

Kontakter

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Min Doktor inför teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken27.3.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Från och med nu och i en månad framöver kommer tre av Min Doktors 22 vård- & vaccinationsmottagningar att bedöma födelsemärken genom ett mobiluppkopplat dermatoskop. Syftet är att kunna upptäcka malignt melanom i ett tidigt skede. Tjänsten erbjuds i ett projektsamarbete med företaget Gnosco och metoden är enligt studier lika säker som en fysisk bedömning av födelsemärken*. Först ut är Min Doktors vård- & vaccinationsmottagningar i Borås, Linköping och på Hälla i Västerås och om projektet faller väl ut är Min Doktors plan att utvidga tjänsten till samtliga mottagningar. – Genom en tidig upptäckt förbättras prognosen för behandling av malignt melanom säger Loreto Ferrada, specialist inom hudsjukdomar och medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor. Genom att använda teledermatoskopi kan vi få ännu högre kvalitet och patientsäkerhet jämfört med idag. Ungefär 4 000 nya fall av hudcancertypen invasivt malignt melanom upptäcks varje år. Patienter som söker vård för hudförändringar kan s

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum