Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Sköllersta församling

Dela
På söndag, den 26 mars, välkomnas Benny Larsson som ny kyrkoherde i Sköllersta församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa. Kyrkoherden predikar och Svennevads kyrkokör sjunger.

Tid: söndagen den 26 mars, kl. 16:00.

Plats: Svennevads kyrka.

Efter gudstjänsten är det mottagning i Pålsboda församlingshem (anmälan krävs). 

Välkomna att närvara!

Benny Larsson, 64 år, prästvigdes 2013 för Strängnäs stift. Han har verkat som präst i flera församlingar inom Strängnäs stift. Senast kommer han från en tjänst som komminister i Sköllersta församling. 

- Jag ser fram mot att få ta Sköllersta församling in i framtiden. I en orolig tid står Svenska kyrkan stadigt. Vi finns till för människorna här som behöver omsorg och stöd samtidigt som vi verkar för den stora världen genom att ta klimat- och samhällsfrågorna på allvar, säger Benny Larsson.

- Tron på Gud är något som berör hela livet, och Gud är inte långt borta utan är en närhet som följer mig var jag går. Och det är så jag vill att vår kyrka ska uppfattas av människorna i vår bygd, att vi står människor nära.

Benny Larsson är född och uppvuxen i Örebro, men bor idag i Vingåker tillsammans med hustrun Ingalill. Han när ett genuint intresse för bil- och motorsport och har full koll på vad som händer inom F1 och Rally. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum