Uppsala stift

Biskop Karin visiterar Tierp-Söderfors församling

Dela
Den 9-10 och 20 november så visiterar Uppsala stifts biskop Tierp-Söderfors församling. Temat för visitationen är "Församling i framtiden - på spaning efter det okända" och programmet innehåller bland annat möten med lokala företag, anställda och förtroendevalda i församlingen.
Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson

På onsdagen bjuds det in till Cafe Existens, ett panelsamtal med inbjudna talare om vår tid, mellan det som varit och på väg till det som ska komma. Ett samtal om vad som präglar vårt sammanhang, vårt närsamhälle och vad är en församling i Tierps socken och Söderfors brukssamhälle?

Visitationen avslutas den 20 november med en visitationshögmässa i Söderfors kyrka. 

Program

Onsdag den 9 november
09.00 Välkommen och morgonandakt i Tierpsgården (Offentlig)

Möte med hembygdsföreningen i Ullfors

Möte med företagaren Karolas Kök & Trädgård i Gryttjom

Träff med barnkören i Månkarbo

19.00 Café Existens. Panelsamtal med inbjudna talare om vår tid, mellan det som varit och på väg till det som ska komma. Se särskilt anslag. (offentlig)

Torsdag den 10 november

Besök på skolan i Söderfors
Besök på företaget Erasteel

18.30 Mässa i Söderfors kyrka (Offentlig)

Söndag den 20 november
11.00 Visitationshögmässa i Söderfors kyrka med efterföljande kyrkkaffemingel i församlingshemmet (Offentlig)

 

Visitation

Visitationen är en avstämning kring arbetet med församlingens grundläggande uppgift och en genomgång av förvaltningen. Det är ett tillfälle till samtal om församlingens liv och arbete, med utgångspunkt i församlingsinstruktionen. I Uppsala stift visiteras församlingarna av biskopen vart åttonde år. Församlingarna i Uppsala kontrakt visiteras av ärkebiskop Antje Jackelén.

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav ca 50 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Marin Modéus och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

 

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Stiftsgården i Undersvik nyöppnar i Svenska Turistföreningens regi1.11.2022 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag den 1 november undertecknade Svenska kyrkan i Uppsala stift och Svenska Turistföreningen ett samarbetsavtal kring stiftsgården i Undersvik. Avtalet innebär att Svenska Turistföreningen kommer att driva den operativa verksamheten på stiftsgården, men fastigheten ägs fortfarande av Uppsala stift. STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem öppnar för allmänheten i september 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum