Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld

Dela
En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.
Biskop Johan Dalman lovar trevligt sällskap till teet.
Biskop Johan Dalman lovar trevligt sällskap till teet.

Världen står inför en global hungerkris. Det finns tillräckligt mycket resurser globalt för att lösa hungerkrisen, ändå är världen hungrigare än någonsin. Problemet är en fördelningsfråga, vi delar inte lika på makt och resurser.

Kampanjen "Dela lika under samma himmel" är i full gång och för tredje året är det möjligt att skänka pengar till Act Svenska kyrkan genom att sälja på Tradera. Det går också bra att skänka pengar direkt till Act Svenska kyrkan.
 
Några exempel vad pengarna kan gå till: För 100 kr får en jordbrukare i Etiopien utbildning om klimatanpassat växelbruk, trädplantering och vattenbevarande jordbruksmetoder. 100 kr räcker till fröer för en familj i Sydsudan - och mat på bordet. 150 kr ger 24 barn näringsersättning som räddar liv vid undernäring.
Fastekampanjen pågår till 2 april.
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Biskop Johan Dalman lovar trevligt sällskap till teet.
Biskop Johan Dalman lovar trevligt sällskap till teet.
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum