Svenska kyrkan / Härnösands stift

Biskopen utforskar Härnösands pastorat

Dela
I dag måndag inleder biskop Eva Nordung-Byström en officiell visitation i Härnösands pastorat. Under veckans gång kommer pastoratets sju församlingar att utforskas, med besök i verksamheter, i kyrkor och på kyrkogårdar samt möten med anställda och förtroendevalda.
Biskop Eva Nordung-Byström ägnar veckan åt  verksamheten i Härnösands pastorat. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Biskop Eva Nordung-Byström ägnar veckan åt verksamheten i Härnösands pastorat. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift

I uppdraget som biskop ingår att utöva tillsyn över stiftets församlingar. Med några års mellanrum får alla ett officiellt besök av biskopen med medarbetare, en så kallad visitation.
– Det är en mycket viktiga del av biskopens uppdrag och stiftets verksamhet. Genom visitationerna hämtar vi kunskap till stiftskansliet och den kunskapen läggs till grund för stiftets främjande och tillsyn, säger Eva Nordung-Byström.

Under veckans gång kommer biskopen att föra samtal med personal i olika verksamheter, med kyrkorådet och med domprosten. Hon kommer att besöka församlingarnas kyrkor och kyrkogårdar, möta församlingsråden samt ta del av aktiviteter och samarbeten som bedrivs i pastoratet. Bland annat ska biskopen besöka Café Trädgårn och den nya kriminalvårdsanstalten i Härnösand, ta del av församlingsverksamhet för barn i Högsjö och Ärlandsbro samt vara med på kristen djupmeditation i Härnösands domkyrka.

Söndag 12 februari avslutas visitationen med gudstjänst i Härnösands domkyrka och därefter hålls visitationsstämma i församlingsgården. Då delar biskopen med sig av de iakttagelser som gjorts under visitationen och alla som vill har möjlighet att ställa frågor.

Härnösands pastorat består av Härnösands domkyrkoförsamling, Säbrå församling, Häggdånger församling, Hemsö församling, Stigsjö församling, Högsjö församling, Viksjö församling. Församlingarna har tillsammans över 14 500 medlemmar och där arbetar ett 50-tal anställda.    

För mer information om programmet:
kontakta Göran Lundstedt, stiftsadjunkt, tfn 076-839 62 50

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Biskop Eva Nordung-Byström ägnar veckan åt  verksamheten i Härnösands pastorat. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Biskop Eva Nordung-Byström ägnar veckan åt verksamheten i Härnösands pastorat. Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum