Umeå kommun

Bluffsamtal om ventilationsrengöring

Dela

Flera personer har hört av sig om telefonsamtal från oseriösa företag som vill utföra ventilationsrengöringar i småhus. Företagen påstår att man som ägare av ett småhus är skyldig att rengöra ventilationskanaler.

Umeåregionens brandförsvar vill tydliggöra att det inte finns något lagkrav på att man måste rengöra ventilationskanalerna i ett småhus. Däremot är det bra om man med jämna mellanrum rengör imkanalen från köksfläkten från fettbeläggningar. För att få det gjort kan man vända sig till sotaren eller andra företag som utför den typen av tjänster.

Mer information:

Umeåregionens brandförsvar, avdelningen för olycksförebyggande

090-16 22 02

Läs mer om sotning och brandskyddskontroll:

www.umea.se/sotning

www.msb.se/sotning (MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap)

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum