Flygbolaget BRA

BRA lanserar årskort med biobränsle - Hundra resor med biobränsle ingår i priset!

Dela

Nu lanserar BRA en klimatsmart julklapp som passar den miljömedvetna resenären som behöver flyga ofta: Ett Grönt årskort som inkluderar hela 100 resor på biobränsle och reducerar de fossila utsläppen från flygresorna med hela 70 %.

På Bromma flygplats
På Bromma flygplats

-          Vårt nya erbjudande till dem som flyger ofta är en riktigt fin julklapp för klimatet. Samtidigt är det ett steg närmare ett fossilfritt inrikesflyg som ju är vårt mål för 2030, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef för flygbolaget BRA.

-          Genom att välja ett grönt årskort säkerställer BRA att motsvarande mängd bränsle som går åt till 100 genomsnittliga inrikesresor tankas med biobränsle i stället för med fossilt bränsle. Det innebär att flygresandet närmar sig koldioxidneutralitet. Ur ett livscykelperspektiv minskar de fossila utsläppen med hela 70 %.

-          För oss som flygbolag är det fantastiskt roligt att kunna erbjuda våra resenärer den möjligheten. Efterfrågan är stor och vi är säkra på att många av de resenärer som flyger allra mest kommer att byta till ett grönt årskort säger Christian Clemens, VD på BRA.

BRA erbjuder även gröna klippkort där 100 % biobränsle ingår i priset. Klippkorten som i första hand används av företag är biljetter som köps i förväg i större antal och sedan används av en eller flera personer.

-          De som köper våra klippkort eftersträvar enkelhet i hantering av både inköp och bokning. Nu toppar vi det erbjudandet genom att även göra det enkelt att flyga på grönt bränsle, säger Ulrika Matsgård, Försäljnings- och marknadschef på BRA.

-          Dessa produktnyheter är ett led i den viktiga resan vi startat för att bli fossilfria till 2030. Vi ska kunna erbjuda våra kunder möjlighet att flyga med gott samvete, och då behövs konkreta möjligheter att minska flygresornas klimatavtryck, avslutar Ulrika.

Flygbolaget BRA har tidigare i år som första flygbolag i världen kunnat erbjuda möjligheten att köpa till biobränsle vid biljettbokning via webb. BRA har tecknar även Gröna Avtal med företag och organisationer som vill byta ut en andel av det fossila bränslet mot biobränsle och på så sätt minska tjänsteresornas klimatavtryck.

Nyckelord

Kontakter

Anna SoltorpHållbarhetschef, Political- & Industrial Affairs

Klimat, miljö CSR och hållbarhet.
Koordinering av politiska aktiviteter och branschfrågor

Tel:010-819 67 10anna.soltorp@flygbra.se

Bilder

På Bromma flygplats
På Bromma flygplats
Ladda ned bild

Om

Flygbolaget BRA
Flygbolaget BRA
Flygplatsinfarten 50
168 67 Bromma

https://www.flygbra.se/

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt inrikesflygbolag som före pandemins utbrott flög ca 2 miljoner årliga passagerare på 27 flyglinjer med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Det utgör ca 30% av svenskt inrikesflyg. Vidare var BRA punktligast i världen och hade Sveriges nöjdaste kunder enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex)

Med hög ambition om att flyget skall vara hållbart erbjuds resor ombord på nya moderna propellerflyg av typen ATR 72-600, världens mest klimateffektiva regionalflygplan. BRA klimatkompenserar som enda kommersiella flygbolag i världen för mer än alla sina CO2-utsläpp utan extra kostnad för resenärerna. BRA erbjuder dessutom sedan 2018 sina kunder att välja fossilfritt biobränsle vid bokning av flygresan och redan år 2009 miljöcertifierades bolaget som världens första passagerarflygbolag.

2016 lanserades varumärket BRA efter sammanslagning av flera regionala flygbolag i samma svenska koncern. Bolagets flyg-DNA sträcker sig samtidigt tillbaka till 1940-talets Braathens S.A.F.E.

BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza, helägt av Per G. Braathen.

Följ Flygbolaget BRA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Flygbolaget BRA

BRA utökar sin satsning på Gotland och börjar flyga Visby-Arlanda22.10.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 13 december förstärker BRA sin satsning på Gotland med en linje mellan Visby och Arlanda. Linjen kommer att trafikeras två gånger per dag, måndag – fredag samt söndagar. - Den nya linjen mellan Visby och Arlanda blir ett viktigt komplement som förstärker tillgängligheten mellan Gotland och fastlandet, något som efterfrågats länge av våra kunder, säger Sakarias Ronquist som är Produkt- och intäktschef på BRA.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum