Järfälla Kommun

BRABO bygger på nytt i expansiva Barkarbystaden

Dela

Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Brabo Stockholm AB som investerar i Barkarbystaden för andra gången och bygger 138 hyres- och bostadsrätter samt lokaler för näringsverksamhet. De nya bostäderna kommer att ligga mitt i staden, nära naturen och nära nordvästra Stockholms framtida kollektivtrafikknutpunkt med tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg.

Brabos projekt SIX Barkarbystaden, vy från Barkarbyvägen. (Illustration: Tomorrow och Brabo)
Brabos projekt SIX Barkarbystaden, vy från Barkarbyvägen. (Illustration: Tomorrow och Brabo)

Brabo bygger flerbostadshus med 138 nya hyres- och bostadsrätter samt lokaler för näringsverksamhet i det sista kvarteret i den första etappen av Barkarbystaden. 28 procent av bostäderna blir bostadsrätter och 72 procent blir hyresrätter, där en stor andel av dem kommer att vara mindre lägenheter om 1-2 rum och kök. Delar av projektet ställs om till hyresrätter enligt en överenskommelse mellan BRABO och Järfälla kommun. Överenskommelsen görs som en naturlig anpassning till efterfrågan och marknadsläge.

– Jag är glad att Barkarbystaden fortsätter att attrahera investerare och byggaktörer. Köpe- och exploateringsavtalet med Brabo Stockholm AB innebär att det sista kvarteret i Barkarbystaden I nu kan färdigställas genom en blandning av både nya bostadsrätter och hyresrätter, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Brabos nya bostäder kommer att omfatta konceptet BRABO Aktiv med bland annat gemensamma utrymmen för gym, lounge, spa och allfunktionsrum och ligga mitt i staden, nära kollektivtrafik, framtida tunnelbana, handel, service, förskolor, skolor och naturen.

– Vi har som affärsidé att producera både bostadsrätter och hyresrätter, idealiskt med en bra balans dem emellan i samma kvarter. Den delvisa omställningen från enbart bostadsrätter till en kombination med hyresrätter i SIX Barkarbystaden innebär att vi möter den stora efterfrågan på hyresrätter. Det innebär också att vi anpassar oss efter rådande marknadsläge, säger Fredrik Mattsson, VD på BRABO.

Köpe- och exploateringsavtalet avser fastigheten Barkarby 2:55 och omfattar en byggrätt om 10 417 m2 ljus BTA. Byggstart beräknas till första kvartalet 2018 med planerad inflyttning hösten 2019.

Beslutet om köpe- och exploateringsavtal med Brabo fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 4 december.

Om Barkarbystaden
Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV, Veddesta I och Veddesta II.

Nyckelord

Kontakter

Claes Thunblad (S)Kommunstyrelsens ordförande

Claes Thunblad är ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd sedan 20 oktober 2014. Presskontakt: Fredrik Ståhl, 070-002 33 92 eller fredrik.stahl@jarfalla.se

070-002 33 92 claes.thunblad@jarfalla.se

Bilder

Brabos projekt SIX Barkarbystaden, vy från Barkarbyvägen. (Illustration: Tomorrow och Brabo)
Brabos projekt SIX Barkarbystaden, vy från Barkarbyvägen. (Illustration: Tomorrow och Brabo)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Nu startar Barkarby Science för forskning, innovation och utveckling inom samhällsbyggnad21.11.2017 08:19Pressmeddelande

På initiativ från Järfälla kommun och i samarbete med näringsliv och akademi startar nu Barkarby Science, en utvecklingsarena i Järfälla för forskning, innovation och utbildning inom samhällsbyggnad och hållbar stadsbyggnad. Med från starten är företagen Atrium Ljungberg, E.ON Värme Sverige, Järfällahus, NCC, Scania och Skanska. Det blir även samarbete med Södertörns högskola, och det förs långt gångna samtal om samarbete med KTH.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum