Hermods AB

Brommapojkarnas lagkapten kombinerar fotbollskarriär med studier

Dela

Gustav Sandberg Magnusson är idag lagkapten för IF Brommapojkarna och är mitt uppe i sin fotbollskarriär. När Gustav var yngre missade han mycket av gymnasiet på grund av fotbollen. Idag har han börjat studera kurser på Hermods för att höja sina gymnasiebetyg och förbereder sig för att kunna söka in till högskola i framtiden.

Gustav Sandberg Magnusson
Gustav Sandberg Magnusson

- Fotbollen är alltid nummer ett för mig, men jag vet att det kommer ett liv efter karriären så jag har börjat studera upp mina betyg för att kunna ansöka till högskola, säger Gustav Sandberg Magnusson.

Gustav har sedan barnsben spelat för sin moderklubb IF Brommapojkarna. Han gjorde A-lagsdebut redan 2009 och har varit med och spelat i både Allsvenskans, Superettan och division 1. Idag är han lagkapten för klubben och trivs i sin roll.

- Jag är en hårt arbetande mittfältare och pådrivare, vilket även gäller privat då jag alltid gör mitt yttersta för att ta mg framåt för att uppnå resultat, berättar Gustav.

Distansstudier möjliggör att studera vid sidan av fotbollen

Fotbollen har alltid varit något som Gustav satsat på helhjärtat och när han blev elitspelare i unga år räckte inte tiden till för att fokusera fullt ut på gymnasiet.

- Vi tränar närmare fem dagar i veckan plus matcher som spelas runt om i landet. Jag klarade av gymnasiet men missade mycket på grund av fotbollen, säger Gustav.

För ett halvår sedan kom Gustav i kontakt med Hermods företagsutbildningar via Spelarföreningen som han är medlem i. De tipsade om att han kunde läsa upp betyg i kurser på distans via Hermods för att få en bättre chans till att komma in på högskoleutbildningar.

- Jag har läst bland annat engelska och retorik hos Hermods. Jag är jättenöjd med upplägget då jag lägger upp studierna efter mina behov och helt på distans. Hermods utbildningsplattform Novo är väldigt smidig där man ser tidsplanen och viktiga uppgifter, berättar Gustav.

Varför valde du att studera på distans?

- För mig har det varit ett måste. Som jag berättade tidigare tar fotbollen mycket tid och jag har familj med ett litet barn att ta hand om. Distansstudierna möjliggör att jag exempelvis kan studera på kvällar eller i bussen på väg till matcher.

Avslutningsvis, vad har du för tips till andra som elitsatsar på idrott?

- Jag tycker att alla yngre som vill satsa på fotboll eller någon annan idrott ska följa sin dröm, men det är också viktigt att förbereda sig på livet efter fotbollskarriären. Du vet aldrig vad som händer ifall du blir kontraktslös, skadad eller något annat som gör att du måste sluta. Ett bra alternativ är att kombinera studier med din idrott för att skapa en trygghet inför framtiden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gustav Sandberg Magnusson
Gustav Sandberg Magnusson
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Sveavägen 34
111 34 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum