Åklagarmyndigheten

Brottsmisstankar avskrivs mot två personer i Uddevalla

Dela

Två personer, en man och en kvinna, som varit misstänkta för brott i samband med att en 17-årig kvinna försvann i Uddevalla i november 2019, avskrivs nu från ärendet.

- Brott kan inte styrkas och därför måste de nu avföras från utredningen, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Den 23-åriga man, som är anhörig till den försvunna kvinnan och som sedan november 2019 är häktad misstänkt för mord på 17-åringen, är alltjämt misstänkt. Åklagaren kommer att begära förlängd åtalstid senare denna vecka.

- Det är sista gången jag begär ytterligare åtalstid för den misstänkta 23-åringen i ärendet. Jag är nu så gott som klar med utredningen och förhoppningen är att åtal kan ske i mitten av maj, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Varken försvarare eller åklagare kan närvara på en omhäktningsförhandling den här veckan på grund av annan förhandling. Därför är det troligt att omhäktningsförhandling äger rum i början av nästa vecka.

Målnummer i Uddevalla tingsrätt: B 3280–19.

Åklagaren kommenterar inte avskrivningsbeslutet ytterligare förrän i samband med åtalsbeslutet. När datum för detta finns kommer mer information. 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum