Ticket

Bubblarlistan: här är resmålen som trendar i vinter

Dela

Trenden med ökande intresse för upplevelseintensiva resor syns tydligt, och vinterns vinnare på Tickets bubblarlista är Kairo. Tallinn sticker ut bland weekendstäderna, men det är Addis Abeba och Beirut som ökar mest – mycket på grund av ett ökat etniskt resande, som även påverkar bokningarna till Teheran. Det visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

Tallinn, en av vinterns weekendraketer.
Tallinn, en av vinterns weekendraketer.

Vinterns mest populära resmål toppas som vanligt av Bangkok och Gran Canaria. Men det är inte dessa som ökar mest procentuellt. Nygamla resmål som Sydafrika, Gambia och Egypten får ett rejält uppsving i vinter.                                                                     

- Sydafrika har länge legat på många svenska resenärers lista över drömresmål. Under 2018 har vi sett ett succesivt ökande intresse för resor som erbjuder spännande upplevelser, där Sydafrika passar väl in. Mest populärt är det att resa till Kapstaden, som både är en fantastisk stad och som dessutom ligger perfekt till för att resa vidare, kanske på safari, pingvinskådning vid Godahoppsudden eller till närliggande vindistriktet Stellenbosch. Även Johannesburg ökar kraftigt, med närliggande Krugerparken som främsta attraktion, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Gambia ökar kraftigt i vinter, mycket till följd av Vings satsning på detta klassiska resmål som varit populärt hos svenska resenärer ända sedan 1960-talet. Gambia är Afrikas minsta land, men är det utflykter som lockar finns mycket att se – både inom landet men även i närliggande Senegal. En annan vinnare är Egypten är en annan vinterraket. Kairo lockar med utflykter till pyramiderna, och Hurghada är en av vinterns mest prisvärda sol- och baddestinationer.

Tallinn är den stora bubblaren bland weekendstäderna i vinter.

- Den svenska kronan har stått sig relativt dåligt mot många stora turistvalutor, vilket har gjort flera semesterländer dyrare. Tallinn gynnas av den låga prisbilden och det faktum att staden ligger nära och är enkel att ta sig till. Det är samtidigt en mysig stad, med vackra små torg och vindlande gränder i den medeltida stadskärnan, säger Katarina Daniels.

En annan tydlig trend i vinter är ökningen av det etniska resandet. Etiopiens huvudstad Addis Abeba ökar procentuellt sett mest av alla resmål, en konsekvens av dels Ethiopian Airlines satsning på den skandinaviska marknaden och dels den positiva utvecklingen av landets politiska klimat och öppenhet. Även för Beirut och Teheran, båda städer där resenärerna främst är personer med anknytning till länderna ifråga, ökar resebokningarna rejält.

Tickets bubblarlista: resmålen som trendar i vinter

  1. Addis Abeba, + 584 procent
  2. Kairo, + 200 procent
  3. Beirut, + 193 procent
  4. Nairobi, + 189 procent
  5. Teheran, + 126 procent
  6. Kapstaden, + 96 procent
  7. Tallinn, + 75 procent
  8. Banjul, + 75 procent
  9. Johannesburg, + 73 procent
  10. Hurghada, + 48 procent

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Tallinn, en av vinterns weekendraketer.
Tallinn, en av vinterns weekendraketer.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Många beredda att förändra sitt beteende för att minska klimatpåverkan – få vill avstå utlandsresan1.11.2018 14:45Pressmeddelande

Hälften av svenskarna kan tänka sig att sopsortera eller minimera sitt plastanvändande för att minska sin klimatpåverkan. Var fjärde svensk är villig att äta mindre kött eller avstå från att ta flyget inrikes. Endast en tiondel av svenskarna är däremot beredda att shoppa mindre eller avstå från att flyga utomlands. Endast 4 procent av svenskarna kan inte tänka sig att göra några omställningar alls. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest18.10.2018 11:08Pressmeddelande

De senaste årens stora sug efter utlandsresor fick sig en törn sommaren 2018. Många svenskar är mätta på sol och bad och den minskade efterfrågan håller i sig även för vinterns resor, som minskar antalet bokningar med 14,5 procent. Däremot vill man fortfarande ha miljöombyte och upplevelser – upplevelserika långresor går mot strömmen och ökar bokningarna. Spanien är fortsatt etta över mest bokade semesterländer, men Thailand knappar in allt mer. Dessutom uppger fler svenskar än i fjol att de planerar en utlandsresa i vinter. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum