Riksteatern

Burlesk världssuccé som krossar stereotyper

Dela
De slåss mot makten, krossar stereotyper, skapar eftertanke och peppar till förändring. Nu kommer den prisbelönta australiensiska succén Hot Brown Honey till Sverige. För första gången spelar föreställningen i Norden. Premiär den 7 september på Södra Teatern i Stockholm.
Fotograf: Dylan Evans
Fotograf: Dylan Evans

Det blir en blandning av burlesk, dans, cirkus, komedi och sång när Hot Brown Honey gästar Sverige med Fighting The Power Never Tasted So Sweet. En föreställning som spelat för utsålda hus världen över och hyllats av både press och publik. Efter premiären i Stockholm åker föreställningen på turné landet runt.

Showen är skapad av Kim “Busty Beatz” Bowers och Lisa Fa’alafi. Den är uppbyggd som en kabaré, fylld med olika nummer, varav några är soloakter och andra maffiga ensemblenummer. ”Make noise!” och att vägra vara tyst är gruppens vision som genomsyrar hela showen.

Hot Brown Honey har bland annat spelat på Sydney Opera House, Tiger Dublin Fringe och Auckland Pride Festival. Precis innan Sverigeturnén spelar Hot Brown Honey på den välkända festivalen Fringe i Edinburgh.

Turnépremiär 7 september på Södra Teatern. Spelar även 8 september i Stockholm.

Ålder: 15+

Medverkande Lisa Fa’alafi Ofa Fotu Hope Haami Crystal Stacey Elena Wangurra Yami “Rowdy” Lofvenberg

Manus Kim “Busty Beatz” Bowers och Lisa Fa’alafi Regi Lisa Fa’alafi Musik Kim “Busty Beatz” Bowers Producent Briefs Factory Kostym Lisa Fa’alafi och Colleen Sutherland Koreograf Lisa Fa'alafi

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/hotbrownhoney/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/hot-brown-honey

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Dylan Evans
Fotograf: Dylan Evans
Ladda ned bild
4 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
4 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
Ladda ned bild
3 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
3 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum