Riksteatern

Burlesk världssuccé som krossar stereotyper

Dela

De slåss mot makten, krossar stereotyper, skapar eftertanke och peppar till förändring. Nu kommer den prisbelönta australiensiska succén Hot Brown Honey till Sverige. För första gången spelar föreställningen i Norden. Premiär den 7 september på Södra Teatern i Stockholm.

Fotograf: Dylan Evans
Fotograf: Dylan Evans

Det blir en blandning av burlesk, dans, cirkus, komedi och sång när Hot Brown Honey gästar Sverige med Fighting The Power Never Tasted So Sweet. En föreställning som spelat för utsålda hus världen över och hyllats av både press och publik. Efter premiären i Stockholm åker föreställningen på turné landet runt.

Showen är skapad av Kim “Busty Beatz” Bowers och Lisa Fa’alafi. Den är uppbyggd som en kabaré, fylld med olika nummer, varav några är soloakter och andra maffiga ensemblenummer. ”Make noise!” och att vägra vara tyst är gruppens vision som genomsyrar hela showen.

Hot Brown Honey har bland annat spelat på Sydney Opera House, Tiger Dublin Fringe och Auckland Pride Festival. Precis innan Sverigeturnén spelar Hot Brown Honey på den välkända festivalen Fringe i Edinburgh.

Turnépremiär 7 september på Södra Teatern. Spelar även 8 september i Stockholm.

Ålder: 15+

Medverkande Lisa Fa’alafi Ofa Fotu Hope Haami Crystal Stacey Elena Wangurra Yami “Rowdy” Lofvenberg

Manus Kim “Busty Beatz” Bowers och Lisa Fa’alafi Regi Lisa Fa’alafi Musik Kim “Busty Beatz” Bowers Producent Briefs Factory Kostym Lisa Fa’alafi och Colleen Sutherland Koreograf Lisa Fa'alafi

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/hotbrownhoney/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/hot-brown-honey

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Dylan Evans
Fotograf: Dylan Evans
Ladda ned bild
4 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
4 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
Ladda ned bild
3 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
3 HotBrownHoney Fotograf: Dylan Evans
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum