Patent- och registreringsverket

Bus eller godis - få ruskiga varumärken registrerade i Sverige

Dela

Halloween är en relativt ny tradition i Sverige. Det märks även bland de svenska varumärkesansökningarna. Ny statistik från PRV visar att det än så länge bara finns fyra svenska varumärken som innehåller ordet ”halloween”.

- Siffran kan jämföras med till exempel julen, där det finns 59 varumärken med koppling till högtiden, berättar Patrik Rönnkvist, avdelningschef för varumärken på Patent- och registreringsverket.

Något som hör Halloween till är skräck, men även på skräcktemat är det skralt med varumärken. Det finns bara ett enda varumärke i Sverige, Skräckfabriken AB.

Godis, som också förknippas med Halloween, är däremot populärt. Hos PRV finns 43 varumärken som innehåller ordet ”godis” registrerade.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immaterialrätt, såsom patent, varumärke, design och upphovsrätt, och arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant med syfte att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Inte alltid äkta vara24.11.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Runt hälften av de som köper piratkopierade varor i Sverige gör det i tron att de köper äkta varor. Anmärkningsvärt många. Särskilt svår kan bedömningen vara på nätet och när köpen sker snabbt och impulsivt. Att köpa piratkopior innebär inte bara ekonomiska konsekvenser utan medför ibland även risker för enskildas hälsa och säkerhet. I samband med köpfesten Black Friday och stundande julhandel riskerar många konsumenter att drabbas hårt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum