Stångåstaden

Byggstart på Djurgårdsgatan

Dela
Längs det centrala läget på Djurgårdsgatan i Linköping drar nu Stångåstaden och Lindstams bygg igång byggnationen av två nya hus, totalt 114 lägenheter. På grönytan mellan Djurgårdsgatan och kollektivhuset Stolplyckan påbörjats nu markarbetet och byggstarten är planerad till våren 2023. Preliminär inflyttning under senare delen av 2025.
Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco
Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco

-          Vi har haft en kraftig uppgång av priser för att bygga nytt det senaste året som drivits av bristen på material. En hållbar ekonomi är avgörande för att vi ska kunna starta ett projekt, så vi är glada över att vi har fått in ett konkurrenskraftigt anbud från Lindstams. Det är viktigt både för att vi inte ska tappa fart i bostadsbyggandet och för att vi ska kunna behålla kompetens inom byggbranschen. Därför känns det glädjande att vi nu kan dra i gång, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Det ena huset innehåller mindre lägenheter i storlek 1–3 rum och kök. I det andra huset blir det ett konceptboende för seniorer, anpassat för personer som är 65 år och äldre. Det huset innehåller också mindre lägenheter samt en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som kan bokas av hyresgäster vid behov. I bottenvåningen planeras det för två kommersiella lokaler.

Fastigheterna kommer att ha märkningen miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att de har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Garage kommer finnas på källarplan där också cykelrum och förråd finns.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco
Skissbild Djurgårdsgatan, skiss av Sweco
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Verksamhetsberättelse för 202228.3.2023 13:14:23 CEST | Nyheter

Året som gått har givetvis präglats av kriget i Ukraina och även den påverkan det haft på världsekonomin. Den globala kostnadskrisen har påverkat både drift, underhåll och investeringar. Inflationstakten är den högsta på många decennier med kraftiga kostnadsökningar som följd. Det innebär att fastighetsbranschen står inför stora utmaningar som behöver hanteras de kommande åren. Utgångsläget är därför tuffare än på många år. De fastighetsaffärer som Stångåstaden har genomfört på senare år har starkt bidragit till att sänka belåningsgraden vilket har skapat bättre förutsättningar framåt. Stångåstaden är idag lägre belånat än det genomsnittliga bostadsbolaget i landet. Vi bedömer därför att vi har goda möjligheter att fortsätta satsa på att underhålla fastigheterna och erbjuda våra kunder en riktigt bra förvaltningskvalitet och service, säger Fredrik Törnqvist vd på Stångåstaden.

Stångåstaden en av landets mest attraktiva arbetsplatser24.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Hela 96 % av Stångåstadens medarbetare uppger att de jobbar på en mycket bra arbetsplats. Ett resultat som gör att Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, fortsatt är en av de mest attraktiva arbetsplatserna i landet. Stångåstaden fick även ta emot en hedersutmärkelse för att ha varit placerade på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser samtliga åtta år som bolaget deltagit i undersökningen.

Vi storsatsar för att förnya stadsdelen Ryd23.3.2023 13:15:21 CET | Blogginlägg

Vi tänker göra en riktigt stor satsning på att förnya Ryd de kommande åren. Det är Stångåstadens absolut största stadsdel med många vanliga bostäder, studentbostäder och en fin centrumanläggning. Ryd är en del av miljonprogrammet som har många kvalitéer men också många tekniska brister och brist på variation. Satsningen är omfattande och kommer kräva att vi arbetar under många år med att förnya husen och bostadsmiljöerna. Vi vill förstås göra det i nära samarbete med alla våra hyresgäster och andra intressenter som finns i stadsdelen.

Stångåstaden storsatsar för att förnya stadsdelen Ryd i Linköping23.3.2023 13:12:16 CET | Pressmeddelande

I Ryd har Stångåstaden sitt största bestånd med många vanliga bostäder, studentbostäder och en fin centrumanläggning. Fastigheterna byggdes på 1960-talet och är i behov av renovering. I samband med renoveringsarbetet som preliminärt påbörjas runt årsskiftet 2023/2024, gör Stångåstaden en stor satsning för att utveckla och förnya stadsdelen. Ett arbete som kommer att pågå fram till 2035.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum