Business Wire

Calabrio förvärvar Teleopti för att skapa en global standard för intelligenta kundupplevelser

Share

Calabrio tillkännagav idag att de har förvärvat Teleopti, en leverantör av mjukvara för bemanningsplanering med huvudkontor i Stockholm, för att skapa en ny global standard för kundupplevelseindustrin.

Teleopti's WFM-programvara (Workforce Management) kombineras med Calabrios lösningar för kundupplevelser och skapar en ledande SaaS-plattform för flera användare som ger en intelligent kundupplevelse. Calabrio och Teleopti för samman kunder från hela världen, bland annat Best Buy, Rabobank, Shopify, Netflix och GE Appliances, ett Haier-företag.

"Calabrio har alltid varit banbrytande inom branschen och vi ser fram emot att välkomna Teleoptis team och arbeta med det uppdraget tillsammans", säger Tom Goodmanson, VD och koncernchef för Calabrio. "Vi berikar mänskliga interaktioner - inom och utanför kontaktcentret – och låter våra kunder skapa djupa relationer till sina kunder med hjälp av data och analyser. Samtidigt som vi gör allt detta ser vi till att deras anställda har de bästa tänkbara verktygen för att låta mänsklighet genomsyra ett annars ganska kallt samspel. Kombinationen av våra ledande lösningar skapar nya möjligheter för den moderna arbetskraften och ger företag runt om i världen en intelligent syn på interaktionen mellan ombud och kund."

I takt med att företag blir mer medvetna om hur viktigt det är med engagerade anställda söker de efter lösningar som motiverar och hjälper kundserviceagenter samtidigt som kundförståelsen leds tillbaka till verksamheten. Calabrios paket för intelligenta kundupplevelser integrerar analys och visuella upplevelser i vardagsverktygen, vilket inkluderar WFM, och skapar nya möjligheter för alla typer av användare att lättare och mer noggrant agera utifrån den information som tillhandahålls. Nyckel Utförande Indikationer för företaget är att bli mer tillgängligt, mer relevant och mer användbart för beslut med kunderna i fokus.

"WFO-marknaden är fortsatt stark och mycket konkurrenskraftig. Den här typen av lösningar ger företag interna och externa analyser tillsammans med produktivitetsverktyg som förbättrar kundernas och de anställdas engagemang", säger Donna Fluss, VD för DMG Consulting LLC. "Calabrios förvärv av Teleopti, en högt respekterad leverantör av lösningar för kontaktcenter och bemanningsplanering, stärker Calabrios WFO-erbjudande och globala räckvidd. Både Calabrio och Teleopti har haft en imponerande tillväxt de senaste åren. Förvärvet positionerar Calabrio som en viktig global aktör. "

"Förvärvet ger kunder och samarbetspartner enorma möjligheter", säger Olle During, VD på Teleopti. "Både Calabrio och Teleopti har satsat på att tillhandahålla innovativa produkter som skapar positiva miljöer för anställda där de kan växa, förbli engagerade och vara produktiva. Vi ser fram emot att fortsätta på den här vägen tillsammans, leverera värde och en enastående servicenivå som garanterar våra kunders framgång. "

"Att hitta lösningar som engagerar medarbetare är någonting som har utvecklats snabbt", säger Paul Stockford, VD och chefsanalytiker för Saddletree Research. "Den press som sätts på kontaktcentret att leverera exceptionella kundupplevelser gör det ännu viktigare att ombuden har lämplig utbildning och är motiverade. Kombinationen av två ledande leverantörer av kundupplevelser som Calabrio och Teleopti visar ett ökat engagemang för att främja djupare anställningsengagemang och låter deras kunder få stor inverkan på kundresan. "

Calabrio och Teleopti har tillsammans mer än 35 år i ledande ställning på marknaden för bemanningsmöjligheter och förbättrade kundupplevelser, med höga betyg från branschanalytiker, kunder och partners. Båda överträffar genomgående sina konkurrenter när det gäller kundbetyg för deras förmåga att förstå kundernas behov och den övergripande upplevelse de tillhandahåller, från implementering till ett kontinuerligt stöd.

"KKR är glada över att kunna stödja Calabrios team i byggandet av en ledande kundupplevelseplattform i molnet. Det kombinerade företaget kommer att fortsätta odla sitt omfattande ekosystem av samarbetspartner och göra det möjligt för dessa att dra nytta av det mest kompletta, skalbara erbjudandet för arbetskraftsengagemang på en global nivå", säger John Park, styrelseordförande för Calabrio och ledamot i KKR och Vini Letteri, VD för KKR.

Perella Weinberg Partners LP var Calabrios exklusiva finansiella rådgivare för transaktionen. William Blair var Teleoptis exklusiva finansiella rådgivare för transaktionen. Mer information finns på Calabrios webbplats.

Om Calabrio

Calabrio är ett företag för intelligenta kundupplevelser som låter organisationer berika mänskliga interaktioner. Genom AI-driven analys kartlägger Calabrio kundbeteende och kundkänslor och hämtar övertygande insikter från kontaktcentret. Organisationer väljer Calabrio på grund av företagets förmåga att förstå kundernas behov och dess övergripande erfarenhet, från implementering till kontinuerligt stöd. Läs mer på https://www.calabrio.com/ och följ @Calabrio på Twitter.

Calabrio, Calabrio ONE® och Calabrios logotyp är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Calabrio, Inc. Alla andra varumärken som nämns i detta dokument är deras respektive ägares egendom.

Om Teleopti

Teleopti hjälper organisationer att skapa nya möjligheter för sina anställda att ge enastående kundservice genom vårt molnbaserade WFM-system (Cloud First Workforce Management). Vi är ett globalt team av innovatörer och experter som fokuserar 100 % på WFM, vilket ger företag användarvänlig automatisering och optimering av omnikanalsprognoser, schemaläggning och personalhantering. Teleopti WFM stöder företagens lönsamhet genom att förbättra den operativa effektiviteten, de anställdas engagemang och kundupplevelsen. Sedan starten 1992 har vårt kundsamhälle vuxit till att omfatta 100 länder med samarbetspartner över hela världen. Idag planerar och möjliggör Teleoptis WFM arbetsdagen för mer än 500 000 anställda.

Detta meddelandes ursprungliga källspråkstext är den officiella versionen. Översättningar tillhandahålls endast som ett stöd och skall jämföras med källspråkstexten, vilken är den enda versionen av texten som har rättslig verkan.

Contact information

Mediakontakt:
Calabrio
Kelsey Quickstad
CalabrioUS@hotwireglobal.com

About Business Wire

Business Wire
Business WireSubscribe to releases from Business Wire

Subscribe to all the latest releases from Business Wire by registering your e-mail address below. You can unsubscribe at any time.

Latest releases from Business Wire

Världspremiär: 2019 IFA COLMO Mantle Lave Series kylskåp12.9.2019 08:54:00 CESTPress release

Under IFA 2019 släppte COLMO, en kinesisk tillverkare av högkvalitativa hushållsprodukter, en serie kylskåp, Mantle Lava, som är den första kylskåpsserien som släppts separat sedan COLMO bildades. Under presskonferensen bjöd COLMO in envoyén från den kinesiska ambassaden i Tyskland, ambassadrådet från den italienska ambassaden i Tyskland liksom andra ämbetsmän, och på plats lovordade de alla de nya produkterna. Samtidigt organiserades det internationella gränsöverskridande toppmötet på New Bauhaus Design. Till toppmötet bjöds Maria Luisa Poletti in, grundaren av ett berömt italienskt klädmärke – Melampo – och Dr. Berhold Kuhn, en välkänd akademiker vid Berlins universitet och expert på internationellt samarbete, och Zhang Hui, chef för forskning och utveckling på COLMO, i syfte att utbyta tankar om New Bauhaus-doktrinen på plats. Kylskåpsserien COLMO Mantle Lava kombinerar toppmodern teknik och banbrytande design, vilket huvudsakligen är funktionalism. Dess strömlinjeformade utförande

Mouser Electronics lagerför nu ett brett utbud med Xilinx-produkter15.7.2019 16:13:00 CESTPress release

Mouser Electronics, Inc. tillkännager i dag ett nytt globalt distributionsavtal med Xilinx, Inc., det ledande företaget inom adaptiv och intelligent databehandling, för att upprätta ett av branschens största utbud av Xilinx-produkter, inklusive digitala nedladdningar av utvecklingsprogramvara och IP. Xilinx ligger bakom FPGA, maskinvarubaserade programmerbara system på datachipp (SoCs) samt plattformen för adaptiv databehandlingsacceleration (ACAP, adaptive compute acceleration platform), som är utformad för att ge branschens mest dynamiska processorteknik och möjliggöra framtidens adapterbara, intelligenta och uppkopplade värld. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: https://www.businesswire.com/news/home/20190715005635/sv/ Du hittar mer information på www.mouser.com/xilinx. ”Xilinx är ett branschledande företag och en erkänd innovatör inom ny teknik. Vi gläder oss mycket åt att utöka vår produktportfölj för våra kunder genom att nu kunna erbjuda

Workforce Logiq sluter avtal med Svenska kraftnät om strategisk kompetensförsörjning18.6.2019 06:30:00 CESTPress release

Workforce Logiq har skrivit avtal med Svenska kraftnät om att hantera en del av myndighetens inköp av konsulttjänster. Det betyder att Workforce Logiq kommer fungera som Svenska kraftnäts operativa inköpsfunktion för de konsultuppdrag som avropas via ramavtalet för konsultförmedling inom områdena IT, professionella tjänster som ekonomi, HR och kommunikation samt teknik. Svenska kraftnät köper årligen konsulttjänster för mellan 200 och 250 miljoner kronor via ramavtalet för konsultförmedling. Avtalet med Workforce Logiq löper på två år och sedan finns en option på förlängning i två tvåårsperioder, maximalt på sex år. Bakgrunden till avtalet är att Svenska kraftnät önskar bygga upp en struktur för att hantera avrop av konsultuppdrag effektivt samt kunna nå ut till hela marknaden för att uppnå bästa konkurrens och kvalité. Processen för avrop via Workforce Logiq genomförs inom gällande lagar och förordningar samt hanteras via Workforce Logiqs systemlösning. Samarbetet innebär att Svenska

The European Association of Data Protection Professionals (EADPP) väljer Idka som sin internet-plattform för privat och krypterat samarbete, kommunikation och lagring17.6.2019 10:00:00 CESTPress release

The European Association of Data Protection Professionals (EADPP), en ideell sammanslutning av dataskyddsarbetare, och Idka, en samarbetsplattform på internet som är inriktad på digital integritet, meddelade idag att EADPP kommer att erbjuda Idka till alla sina medlemmar. Idka kommer att ge EADPP-medlemmar, som verkar för efterlevnad av Europiska unionens dataskyddsförordning (GDPR), en krypterad plattform för kommunikation, samverkan, fildelning och datalagring som klarar att skydda användardata. EADPP valde Idka eftersom plattformen kan erbjuda en annonsfri, bullerfri, blufffri, trollfri miljö till alla EADPP-medlemmar. Alla i dataskyddsvärlden kan nu arbeta tillsammans i en miljö som stöder den digitala integritet de värnar om. "Jag tror att vi alla i dataskyddssektorn måste göra som vi själva säger" och använda verktyg som är i linje med våra visioner och våra värderingar som dataskyddsarbetare, säger Marc Vrijhof, ordförande för EADPP. "Även om det är frestande att gå till populär

MyHeritage expanderar till hälsa och lanserar ett nytt DNA-test med effektiv och personlig hälsoinformation till sina kunder20.5.2019 17:42:00 CESTPress release

MyHeritage, den ledande globala tjänsten för familjehistoria och DNA-tester, har idag presenterat en betydande expansion av sitt utbud av DNA-produkter genom lanseringen av MyHeritage DNA-test för hälsa och härkomst. Testet tillhandahåller en ny dimension av genetiska insikter med omfattande hälsorapporter som kan stärka framtida hälso- och livsstilsval. Detta är en utökning av dagens MyHeritage DNA-test som endast omfattar härkomst och samma kärnfunktioner finns med: en procentuell beskrivning av etniskt ursprung och matchning med släktingar via gemensamt DNA. MyHeritage är idag det enda globala DNA-företaget som erbjuder konsumenter en omfattande produkt för hälsa och härkomst på över 40 språk. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: https://www.businesswire.com/news/home/20190520005691/sv/ MyHeritage expanderar till hälsa och lanserar ett nytt DNA-test med effektiv och personlig hälsoinformation till sina kunder (Graphic: Business Wire) Med lans

Stockholm Exergi teamar upp med Workforce Logiq för strategisk kompetensförsörjning7.5.2019 07:00:00 CESTPress release

Workforce Logiq, tjänste- och managementbolaget inom resurshantering fungerar nu som konsultförmedlare för Stockholm Exergi (tidigare Fortum Värme). Det innebär att Stockholm Exergi använder Workforce Logiqs processer och metoder för bättre insikt, transparens och kontroll i hanteringen av externa resurser. De konsulttjänster som Stockholm Exergi främst köper är tekniska-, management och it-konsulter. Stockholm Exergi köpte tidigare in konsulter via ramavtal direkt med konsultleverantörerna och via konsultmäklare. De hanterade hundratals olika konsultkontakter och hade en begränsad insikt i konsultinköpen. Samarbetet med Workforce Logiq som konsultförmedlare centraliserar processen för att säkerställa att Stockholm Exergi får ut mest av investeringarna i nya kompetenser och möjliggör ett snabbare och mer strategiskt beslutsfattande. ”Teknik-, management och it-konsulter är strategiskt mycket viktiga för organisationen eftersom arbetet i teamen utgör grunden för verksamheten som leverer

In our pressroom you can read all our latest releases, find our press contacts, images, documents and other relevant information about us.

Visit our pressroom