CapitalBox

CapitalBox rekryterar ny vd – ska göra bolaget ledande i Europa

Dela

Fintech-bolaget CapitalBox rekryterar ny svensk vd och storsatsar på den europeiska marknaden. Rutinerade Oscar Barkman får uppdraget att skala upp verksamheten. Visionen? Att bli ledande i Europa inom företagslån för små och mellanstora företag.

Oscar Barkman, ny vd på CapitalBox. Foto: Johan Strindberg.
Oscar Barkman, ny vd på CapitalBox. Foto: Johan Strindberg.

CapitalBox är en av Europas ledande specialister inom företagsfinansiering för små och mellanstora företag. Sedan starten 2015 har tusentals småföretagare i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien fått snabb och enkel hjälp med skräddarsydda företagslån. Förra året lanserade bolaget en stor sponsringssatsning och inledde samarbeten med OS-guldmedaljörerna Armand Duplantis och Daniel Ståhl. Nu presenterar CapitalBox sin nya vd, Oscar Barkman. 

– Oscar och hans gedigna erfarenhet inom olika tillväxtbolag gör honom till rätt person att leda CapitalBox väg mot Europatoppen. Med hjälp av hans organisatoriska skicklighet så kommer vi snabbt kunna hjälpa ännu fler småföretag att växa, säger Scott Donnelly, styrelseordförande för CapitalBox.

– CapitalBox har alla förutsättningar för att kunna växla upp verksamheten och lansera nya produkter. Med en stark digital produkt, tusentals nöjda kunder och tydligt utstakade framtidsplaner är vi redan nu på god väg mot visionen om att bli ledande inom Europa, säger Oscar Barkman.

Oscar Barkman har lång erfarenhet från bank- och finansbranschen. Karriären startade på Nordea och Mastercard, innan han rekryterades till Zmarta Group och sedermera MyBank i Norge, där han var en viktig kugge i att skala upp verksamheten. Senaste åren har han bland annat agerat senior rådgivare åt Huawei och styrelseledamot för Offerta. 

– CapitalBox har en enorm potential och jag fastnade direkt för bolagets framtidsvision. Jag ser verkligen fram emot att bidra till att öka tillväxten i det här redan snabbfotade bolaget, säger Oscar Barkman.

Den senaste månaden har CapitalBox lanserat flera nya produkter, och inom en snar framtid lanseras tjänsten på två nya europeiska marknader. I december lanserades tjänsten kontokredit. Detta möjliggör för CapitalBox kunder att starta upp ett kreditkonto och ta ut pengar vid behov, men där de endast behöver betala för vad de faktiskt använder. 

Oscar Barkman tillträdde sin tjänst under hösten 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Oscar Barkman, ny vd på CapitalBox. Foto: Johan Strindberg.
Oscar Barkman, ny vd på CapitalBox. Foto: Johan Strindberg.
Ladda ned bild

Länkar

Om

CapitalBox
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm

020 018 00 20https://www.capitalbox.se

CapitalBox är en av Europas ledande specialister inom företagslån för små och mellanstora företag. Via vår finansplattform erbjuder vi våra kunder skräddarsydd finansiering när de behöver det som mest. CapitalBox bildades 2015 och har sedan dess hjälpt tusentals småföretagare i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien att snabbt och smidigt få ett företagslån och utökat rörelsekapital. 

Vi känner väl till de små och mellanstora företagens behov och vår uppgift är att tillgodose dessa. Det är de små företagen som är ryggraden i ekonomin, anser vi, och genom att förse dem med det rörelsekapital de behöver kan vi hjälpa mindre företag att nå sina mål.

Vi är en del av Multitude Group som har funnits sedan 2005. Vi har ett nära samarbete och tar del av varandras färdigheter och kompetenser.

Följ CapitalBox

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.