MHF

Cathomen från Domsjö blir Årets Trafikhjälte 2019

Dela
Årets Trafikhjälte är någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage, stor bragd och handlingskraft i risk-, och olyckssituationer i trafiken. Denne är en förebild vars exempel motiverar andra att ingripa när någon behöver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka. I år går utmärkelsen till Cathomen Nordgren i Domsjö.

Den 11 november koras Cathomen Nordgren till Årets Trafikhjälte 2019.

Motiveringen lyder: ”Har genom snabbtänkthet, civilkurage och handlingskraft hindrat en rattfyllerists framfart genom att med sin egen bil spärra vägen”

Årets Trafikhjälte är någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage, stor bragd och handlingskraft i risk-, och olyckssituationer i trafiken. Denne är en förebild vars exempel motiverar andra att ingripa när någon behöver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka.

Cathomen hörde polissirener i sitt stillsamma bostadsområde och såg en bil köra i hög fart genom området med polisen hack i häl. Då sprang han ut och placerade ut sin egen bil mitt på vägen, ifall de skulle komma tillbaka.

Och det gjorde de. Strax efter kommer bilarna tillbaka igen på ett andra varv. Eftersom Cathomens bil då spärrade vägen tvingades den första bilen ner i diket och färden fick ett snabbt slut. Föraren i den dikeskörda bilen lämnade sin bil till fots, men hanns strax upp av polisen. Det visade sig vara en rattfyllerist.

Priset delas ut av MHF och Körkortonline.se och består av en kontant belöning, ett diplom samt en vacker hedersutmärkelse i form av en droppe i glas.

Prisutdelning

Plats: Café UH, Lasarettsgatan 9 i Örnsköldsvik

Tid: 11 november kl 10:15

Prisutdelare: Göran Sydhage, VD för MHF.

Press och media välkommen. Ingen föranmälan behövs. 

Årets Trafikhjälte sponsras av https://korkortonline.se/

För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

MHF
MHF
Byängsgränd 8, 2tr
120 40 Årsta

08-555 765 55http://www.mhf.se

MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Man har ca 13 000 medlemmar uppdelade i sju regioner och 200 lokalavdelningar. MHF tillhör de mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationerna i landet.

Följ MHF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MHF

Årets Trafikhjälte Katarina visade stort mod och civilkurage när hon stoppade en rattfyllerist25.5.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Årets Trafikhjälte är någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage, stor bragd och handlingskraft i risk-, och olyckssituationer i trafiken. Trafikhjälten är en förebild vars exempel motiverar andra att ingripa när någon behöver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka. I år är det Katarina Borgström som får utmärkelsen. Hör Katarina berätta om hennes hjälteinsats i TV-klippet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum