Upplands Väsby kommun

Centralvägen får tryggare belysning

Dela

Centralvägen ska kännas tryggare med ny belysning på kvällarna. Belysningen kommer att sprida olika ljus under högtider på vinterhalvåret.

Den nya belysningen längs Centralvägen i Upplands Väsby.
Den nya belysningen längs Centralvägen i Upplands Väsby.

Centralvägen är en viktig passage för många som rör sig mellan Väsby Centrum på Dragonvägen och ned till stationsområdet. Längs gatan finns flertalet restauranger. Gatans västra del mynnar ut vid busstorget och Messingen.

– Förbättrad gatubelysning längs Centralvägen är en del i vårt arbete med att öka tryggheten i den offentliga miljön. Ingen ska känna sig orolig för att gå ut ensam om kvällen i centrala Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Belysningen kommer att tändas på hösten när vintertiden börjar och sedan lysa med olika teman till påsken, varefter den släcks. Tanken är att den ska ersätta all traditionell julbelysning som kommunen stått för på Centralvägen.

– Belysning är en väldigt uppskattad åtgärd hos allmänheten och bra för att öka trivseln i Väsbybornas närmiljö. I det här fallet blir ju belysningen också extra genomarbetad med tekniska lösningar som kan variera belysningen över tid, säger teknik- och fastighetsutskottets ordförande Roland Storm (VB).

Bakom arbetet med att utforma belysningen står kommunens stadsträdgårdsmästare Nils Odén. Han vill att belysningen ska sprida värme och skön atmosfär till alla som rör sig längs Centralvägen.

– Ljuset betyder jättemycket för oss människor, både för välbefinnandet men också för att det ska kännas tryggt. Med den här belysningen satsar vi inte enbart på julmånaden. Ljuset kommer att vara aktivt under vinterhalvåret och utstråla olika sken vid olika högtider, säger han.

Kontakter

Bilder

Den nya belysningen längs Centralvägen i Upplands Väsby.
Den nya belysningen längs Centralvägen i Upplands Väsby.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum