Ceremoni i Storkyrkan i samband med Riksmötets öppnande - pressinbjudan

Dela

Tisdag den 10 september äger ceremonin för Riksmötets öppnande 2019 rum. Journalister och fotografer som vill närvara vid gudstjänsten i Storkyrkan kl 12.20 måste ha en pressackreditering till Storkyrkan. Nedan finns instruktioner för ackreditering.

FOTOPOOL UTANFÖR STORKYRKAN

Media som vill bevaka utanför Storkyrkan måste också ha ackreditering.

Obs! Du kan enbart ackreditera dig till antingen fotopoolen utanför Storkyrkan eller den inne i Storkyrkan. Det går inte att få ackreditering till båda.


INFORMATION OM GUDSTJÄNSTEN

Gudstjänsten leds av domprost Hans Ulfvebrand och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. Högtidstalare är Jonna Bornemark, docent i filosofi och lektor, Södertörns högskola. Musik framförs av S:t Jacobs Kammarkör under ledning av domkyrkokantor Gary Graden. Domkyrkoorganist Mattias Wager, orgel.


ACKREDITERING KRÄVS

Observera att media måste ackreditera sig till Storkyrkan för att närvara vid gudstjänsten senast torsdagen den 29 augusti kl 14.00.

Möjlighet till ljudtappning finns. Ta med en xlr-kabel.


ANSÖKAN OM ACKREDITERING – VIKTIG INFORMATION!

Alla som ansöker om ackreditering kommer att genomgå Säkerhetspolisens registerkontroll. På grund av det rådande säkerhetsläget kommer ingen att kunna ansöka om ackreditering efter torsdagen den 29 augusti kl 14.00. Ansökan görs via e-post till adressen: andreas.lindstrom@svenskakyrkan.se


Ange följande uppgifter i din ansökan:
• Namn
• E-postadress och telefonnummer
• Medieföretag
• Personnummer
• Kontaktuppgifter till din närmaste chef

För information kontakta

Andreas Lindström

0732-50 83 77

andreas.lindstrom@svenskakyrkan.se

Om

Stockholms Stift
Klara Södra Kyrkogata 1
103 25 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2019 Andreas Holmberg.

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

Biskop Andreas medverkar på Fridays For Future -Hur vi tar hand om skapelsen är vår tids ödesfråga25.9.2019 11:28:23 CESTPressmeddelande

Fredagen den 27 september manifesterar organisationer och människor för klimatet över hela världen i form av strejker och möten. Manifestationerna är en del av Global Week For Future med anledning av FN-mötet i New York. På Medborgarplatsen klockan 13.00 kommer Stockholms stifts nyvigda biskop Andreas Holmberg att vara på plats tillsammans med ledare för kyrkor och andra religiösa samfund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum