Riksteatern

Cirkuskompaniet Cirk La Putyka har Skandinavienpremiär i Sverige med föreställningen Roots

Dela

Det tjeckiska cirkuskompaniet Cirk La Putyka har levt i åtta generationer genom en och samma familj, Familjen Novák. De har en äkta kärlek för nycirkus där de jobbar med akrobatik, teater och dans. Allt möts i detta tempofyllda drama på scen.

De åtta akrobaterna i cirkussällskapet Cirk La Putyka lever för nycirkusens konster. Åskådarna får se en gripande, kärleksfull och kaotisk värld. En rolig resa med udda karaktärer, bländande kostymer, kraftfullt artisteri, dynamisk koreografi och nycirkus.

Roots är en magisk och poetisk familjeföreställning.

- Var och en av oss kommer från olika delar av världen. Vi har olika erfarenheter och olika berättelser i bagaget, men vi förs alla samman genom cirkusen, virtuositet, adrenalin, poesi, vårt skratt, våra tårar, genom passion, entusiasm och eufori. Det är detta vi vill dela med dig, säger regissör Rostislav Novák.

Två av akrobaterna i sällskapet, Lisa Matilda Angberg och Mira Leonard är svenskar.

Premiär den 7 april i Stockholm

Medverkande Lisa Matilda Angberg Michal Boltnar Vojtěch Fülep Daniel Komarov Ethan Law Mira Leonard Yolaine Anita Dooms Jiří Weissmann

Koncept och Regi Rostislav Novák

Scenografi Hynek Dřízhal

Kostym och Mask Kristina Záveská

Musik Jan Balcar

Koreografi Šárka Bočková, Alexandr Volný, Aneta Antošová Videoprojektioner Jakub Jelen

För mer information: https://www.riksteatern.se/forestallningar/roots/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/roots

Kontakter

För mer information: Alexandra Öfwerman Press- och PR-ansvarig alexandra.ofwerman@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum