Svenska Bangolfförbundet

City Golf Tour - historisk prispott utdelad!

Dela
Morgan Munther, Sundsvalls BGK, mottog idag prischecken efter sin seger i den nystartade City Golf Tour.
Segrare i City Golf Tour Morgan Munther
Segrare i City Golf Tour Morgan Munther

Under söndagen spelades finalen av City Golf Tour på MOS-anläggningen hos Sundsvalls BGK i ett soligt men kyligt väder.

Den nystartade Svenska bangolftouren, City Golf Tour, spelas på underlaget Minigolf Open Standard (MOS) och det är alltså äventyrsgolf det handlar om.

Namnet kommer sig av att tourens partner och huvudsponsor är City Golf Europe, företaget som byggt de flesta svenska tävlingsanläggningar på detta underlag. De som driver touren är MOS-Alliansen, vilken är en sammanslagning av åtta svenska bangolfföreningar.

54 spelare hade kvalificerat sig till tourfinalen, vilken inleddes med 3 varvs kvalspel där de 16 bästa spelarna gick vidare till slutspel i form av cup med slagspel där det spelades om den hittills största prispotten inom bangolfen, 190 000 kr.

Efter oerhört jämna matcher och låga varvresultat på tangerat banrekord, 21 slag, stod slutligen hemmaspelaren Morgan Munther som segrare och fick motta checken på 80.000 kr.
Silvret till klubbkamraten Eddie Söderlund och bronset till Hans Olofsson, Kungälvs BGK.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Segrare i City Golf Tour Morgan Munther
Segrare i City Golf Tour Morgan Munther
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bangolfförbundet
Svenska BangolfförbundetCity Golf Tour är en nystartad svensk bangolftour (öppen för deltagare från hela världen) som spelas på underlaget Minigolf Open Standard, eller MOS. Det är alltså äventyrsgolf vi talar om. De som driver touren är MOS-Alliansen, en sammanslutning av åtta svenska bangolfföreningar.