Norrköpings kommun

Crazy Pictures gör ny storfilm i Norrköping

Dela

Crazy Pictures första långfilm Den blomstertid nu kommer blev en stor succé i Sverige och internationellt. Filmkollektivets nya storsatsning blir äventyrsfilmen UFO Sweden, som beräknas ha biopremiär julen 2022. Produktionen stöds av Norrköpings filmfond och inspelningarna som startar efter sommaren väntas få stora positiva effekter för Norrköpings filmarbetare och det lokala kultur- och näringslivet.

Pressbild: Crazy Pictures. Från vänster: Olle Tholén , Victor Danell, Rasmus Råsmark, Hannes Krantz och Albin Pettersson
Pressbild: Crazy Pictures. Från vänster: Olle Tholén , Victor Danell, Rasmus Råsmark, Hannes Krantz och Albin Pettersson

Norrköpingsbaserade Crazy Pictures internationella succéfilm Den blomstertid nu kommer har sålts till över 100 länder, visats på flera internationella festivaler och strömningstjänster som Netflix, och setts av 115 000 svenskar på bio. Crazy Pictures bygger nu vidare på denna framgång i det nya projektet UFO Sweden, och använder även åter Norrköping som bas för inspelningarna.

– UFO Sweden är ett lyxigt high concept-drama i scifi-skrud. Jag ser framför mig en kaxig, livfull och produktionstekniskt kreativ film som tydligt bär Crazy Pictures signum och som har en stor potential. Självklart är vi otroligt glada över den roll Norrköping får spela i denna spännande produktion. Produktionen kommer att lyfta kompetensen lokalt, och den färdiga filmen hoppas vi kommer skapa stolthet och lyskraft lokalt, nationellt och internationellt, säger Johan Karlsson, chef Cnema.

– För oss är det en självklarhet att förlägga både historien och den faktiska inspelningen till Norrköping. Denna gång kommer det nog att märkas ännu mer än vad det gjorde när vi spelade in vår förra film. Allt vi kan drömma om finns här och det känns fantastiskt att ännu en gång få bjuda upp Norrköpings invånare till dans. Om man på något sätt vill vara med i filmen genom att vara till exempel statist är det enklaste att följa oss på sociala medier så hänger man med när det är dags. Let´s create Norrköping!, säger Olle Tholén, Crazy Pictures.

I september startar den omfattande filminspelningen i Norrköping. Norrköpings filmfond har beslutat om 4,5 miljoner i stöd till produktionen och filminspelningarna beräknas omsätta nästan fem gånger så mycket i Norrköping genom anställningar av bland annat filmarbetare och köp av tjänster och varor.

– Crazy Pictures projekt kommer bli en enorm injektion in i såväl Norrköpings film- och kulturliv som näringsliv under drygt 6 månader och det ligger väl i linje med filmfondens syfte. Vi känner stor glädje över att inspelningarna förläggs till Norrköping, och kommer att göra vårt bästa för att förvalta det förtroendet, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

UFO Sweden samproduceras med SF Studios, SVT och Film i Väst, med stöd från Norrköpings Filmfond. Reinvent i Danmark ansvarar för filmens internationella försäljning.

Filmen förväntas ha biopremiär i Sverige under julen 2022.

UFO Sweden:
”När en fosterhemsplacerad tonårsrebell misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av UFO:n tar hon hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen”. Så lyder pitchen för Crazy Pictures nya äventyrsfilm. Crazy Pictures beskriver UFO Sweden som kärleksbarnet mellan Arkiv X och Stranger Things, rakt ner i östgötamyllan. Idén till filmen är sprungen ur det faktum att ett av världens största UFO-arkiv ligger i Norrköping

– Vi förstod att de arbetade med att utreda och forska kring oförklarliga fenomen och blev helt tagna. Vi kände en enorm fascination för dels UFO-Sverige som förening men också för den värld fylld av ufo-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken att tänk om de hittar något, säger Olle Tholén, Crazy Pictures.

Mer information om Norrköpings filmfond finns på norrkoping.se och cnema.se

Kontakt:

Johan Karlsson
Titel: chef Cnema
Telefon: 070-813 99 79
johan.karlsson@cnema.se 

Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38
olle.vikmang@norrkoping.se

Olle Tholén
Titel: producent, Crazy Pictures
Telefon: 076-814 70 91
olle.tholen@crazypictures.se

________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Pressbild: Crazy Pictures. Från vänster: Olle Tholén , Victor Danell, Rasmus Råsmark, Hannes Krantz och Albin Pettersson
Pressbild: Crazy Pictures. Från vänster: Olle Tholén , Victor Danell, Rasmus Råsmark, Hannes Krantz och Albin Pettersson
Ladda ned bild
Pressbild: Crazy Pictures
Pressbild: Crazy Pictures
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum