CSN

CSN växer i Kiruna – 21 nya tjänster ska tillsättas

Dela
CSN utökar verksamheten i Kiruna med 21 nya tjänster. En gruppchef och flera utredare inom studiestöd behövs när studerandet i Sverige uppgår till rekordnivåer. "Det är roligt att vi på CSN i Kiruna kan vara med och bidra och skapa nya jobb i den heta arbetsmarknad som råder i norr", säger Ann-Sofie Fjällborg, kontorschef på CSN i Kiruna.
CSN:s kontor i Kiruna
CSN:s kontor i Kiruna

Fler än någonsin väljer att studera. Detta skapar nya jobb, och nu ska CSN:s kontor i Kiruna utökas med 21 nya tjänster. En gruppchef och 20 studiestödsutredare behövs när studerandet i Sverige når rekordnivåer.

– Det är fler som studerar i Sverige och därmed större efterfrågan på studiemedel, säger Ann-Sofie Fjällborg, kontorschef på CSN i Kiruna. Vi behöver bli fler och därför utökar vi verksamheten med 21 tjänster. Det är en stor ökning och en satsning från CSN:s sida på Kirunakontoret.

Regeringen satsar på studier och omställning

Förutom ökningen av studerande beslutade regeringen under 2021 om ett nytt offentligt omställningsstudiestöd som väntas lanseras under hösten. Omställningsstudiestödet, en satsning för att personer mitt i livet ska kunna vidareutbilda sig, gör att CSN ser bråda tider framför sig.

– Med den stora ökningen studerande och det nya omställningsstudiestödet gör att CSN kommer ha ett högt tempo framöver, säger Ann-Sofie Fjällborg. Vi är glada över tillströmningen av studenter och att kunna bidra till att folk studerar, det känns meningsfullt. Det svenska studiestödet är ett av de mest generösa i världen.

Välfungerande kontor i norr

CSN har en lång närvaro i Kiruna. Tidigare fanns verksamhet inom kundservice men sedan några år har kontoret inriktat sig mot utredning och beviljning av studiestöd. På kontoret jobbar idag ett 80-tal personer, som nu ska bli över 100.

– Vi har ett välfungerande kontor och en stabil verksamhet i Kiruna, säger Ann-Sofie Fjällborg. Det gör att det finns möjligheter för oss att utöka verksamheten och bli fler. Det är roligt att vi på CSN i Kiruna kan vara med och bidra och skapa nya jobb i den heta arbetsmarknad som råder i norr. Nu hoppas vi att fler ansluter sig till oss!

Fakta

Torsdag 5 maj klockan 17-19 bjuder CSN in till öppet hus på kontoret på Lastvägen 18 i Kiruna. Då kan du träffa medarbetare på CSN och lära dig mer om verksamheten och vad en studiestödsutredare gör.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CSN:s kontor i Kiruna
CSN:s kontor i Kiruna
Ladda ned bild

Om

CSN
CSN
Norra Tjärngatan 6
851 82 Sundsvall

http://www.csn.se

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också hemutrustningslån till nyanlända flyktingar samt även körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

 

 

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

Förenklat regelverk och fler handläggare behövs till omställningsstudiestödet, bedömer CSN31.5.2023 10:50:08 CEST | Pressmeddelande

Handläggningsläget för omställningsstudiestödet är fortsatt utmanande och kommer att följa med under 2024 om inga stora förändringar sker. CSN bedömer fortfarande att större delen av anslaget för både 2023 och 2024 kommer att behöva lämnas tillbaka. CSN fortsätter därför att äska pengar för att anställa fler handläggare och driver också frågan om ett förenklat regelverk för omställningsstudiestödet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum