Svenska Curlingförbundet

Curling: Almida de Val och Oskar Eriksson uttagna till VM mixed dubbel 2021

Dela

VM mixed dubbel, som också är kval till OS i Peking 2022, ska enligt de senaste uppgifterna kunna genomföras under våren. Men datum och spelort är fortfarande inte bekräftat.

– Det är klart att vi gärna skulle vilja veta så snabbt som möjligt för att kunna planera och ladda. Samtidigt har vi stor förståelse för den svåra situationen med en pågående pandemi, säger Oskar Eriksson till curling.se

Sverige är regerande världsmästare och nu väntar ett nytt VM och jakt på en OS-plats. 

– Riktigt, riktigt kul. Att få representera Sverige vid VM var den stora målsättningen när vi startade säsongen tillsammans. Vi har verkligen hittat en perfekt kemi och nu hoppas vi verkligen att det blir ett VM senare i vår, avslutar Oskar. 

I augusti 2020 togs beslutet att ändra uttagningskriterierna till VM på grund av rådande situation med Covid-19. Uttagningen till VM mixed dubbel baseras på en helhetsbedömning av lagens prestationer och kapacitet. 

Bakgrund uttagning

Under säsongen spelade de fem mixed-dubbellagen i landslaget på touren till slutet av oktober, när allting tog stopp p.g.a situationen med Covid-19. Fram till dess hade Lag De Val/Eriksson vunnit säsongens första tävling i Oberstdorf, Tyskland och gått till kvartsfinal mot kvalificerat motstånd i en tävling i Bern, Schweiz några veckor senare. De har presterat bra både på touren och mot övriga svenska mixed-dubbellag. Laget tog guld efter att ha gått obesegrade genom SM mixed-dubbel Landslag 2021.   

– Alla våra mixed dubbellag har utvecklats under säsongen och det finns flera lag som kunde ha gjort bra resultat på ett VM. Men om vi ser till en helhetsbedömning så är det de Val/Eriksson som har presterat bäst denna säsong och jag ser fram emot att se dem spela VM, säger förbundskapten Alison Kreviazuk.  

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

Curling-VM: Hett efterlängtad VM-premiär för lag Edin i Calgary, Kanada1.4.2021 11:47:10 CEST | Pressmeddelande

Nästan 500 dagar har passerat sedan lag Edin säkrade EM-guldet på hemmaplan i Helsingborg i november 2019. Laget hann också spela några inbjudningstävlingar i början av 2020 innan allt förändrades. Corona-pandemin svepte över världen och för curlingsporten innebar det inställt VM våren 2020 och inställt EM hösten 2020. Detsamma gällde för alla större tävlingar på den europeiska och kanadensiska proffs-touren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum