Svenska Bandyförbundet

Dam-VM i bandy 2022 flyttas till mars

Dela

Dam-VM i bandy, Women's Bandy World Championships 2022, som skulle ha spelats i Stockholm den 9 – 16 januari 2022 flyttas fram till mars. Stockholms Bandyförbund, vilka står som arrangör för mästerskapet, har beslutat att de inte kan genomföra mästerskapet på ett säkert sätt med tanke på den rådande pandemisituationen. Utifrån det beslutet har Federation of International Bandy (FIB) flyttat mästerskapet till 23 – 27 mars 2022.

Damernas VM-turnering var planerad att spelas i Stockholm i Gubbängens skridsko- och bandyhall den 9 – 16 januari. Turneringen är nu framflyttad till mars enligt beslut från Federation of International Bandy (FIB). Vilken spelort det blir eller vem som kommer att stå som arrangör är i dagsläget inte klart.

– Stockholms Bandyförbund som arrangör har meddelat att de känner en stor oro inför den rådande pandemisituationen. Därför anser de sig inte kunna genomföra mästerskapet på ett säkert sätt. Med det beskedet till grund har FIB beslutat att mästerskapet flyttas fram till mars. Vem eller vilka som då kommer att stå som arrangör är inte klart i dagsläget, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet

– Det vi kan slå fast är att det är vårt damlandslag och dambandyn i stort som drabbas. Den aspekten tillsammans med att mästerskapet nu inte kommer att genomföras som planerat, är en besvikelse som vi delar med Stockholm Stad. Stockholm Stad har investerat både tid och kraft och visat en positiv ambition som värdstad, fortsätter Pär Gustafsson.

– Vi tog beslutet på den samlade bilden av pandemiläget där vi bedömde att det på ett ansvarsfullt sätt inte gick att genomföra ett värdigt VM, säger Jan Bergqvist, ordförande i Stockholms Bandyförbund.

Övriga internationella mästerskap och turneringar där Svenska Bandyförbundet står som värd planeras att genomföras enligt gällande tidplan och eventuella föreskrifter från Folkhälsomyndigheten och regeringen för den här typen av arrangemang.

– Vi har dock stor respekt för att varje arrangör kan ta olika beslut beroende på hur de bedömer pandemiläget, avslutar Pär Gustafsson.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet.
Vid all annan användning ska fotografen kontaktas.
När bilderna publiceras uppge alltid:  Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet. Vid all annan användning ska fotografen kontaktas. När bilderna publiceras uppge alltid: Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. 

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Junior- och ungdomsfinalerna får egen finalhelg – spelas i ny arena i Göteborg29.11.2022 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Vill du uppleva känslor, spänning och se ung spelartalang i mängder? Då ska du ta dig till Ruddalens idrottscentrum i Göteborg den 10–12 mars 2023. Där möts Sveriges bästa junior- och ungdomslag i SM-finalspel i den nybyggda bandyarenan. Junior- och ungdomsfinalhelgen arrangeras av Svenska Bandyförbundet i samarbete med Distrikt Sydväst, föreningarna SK Höjden, Mölndal Bandy, IFK Kungälv och Kareby IS.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum