Bonnier News

David Klasson ny chefredaktör för Nynäshamns Posten

Dela

David Klasson är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nynäshamns Posten. Ett av hans mål är att nå ut till nya målgrupper, framför allt de unga par och barnfamiljer som flyttar till den växande kommunen.

Nynäshamns Postens nya chefredaktör David Klasson. Foto: Kristina Laitinen
Nynäshamns Postens nya chefredaktör David Klasson. Foto: Kristina Laitinen

David Klasson vet vilka frågor som engagerar i Nynäshamn. 40-åringen är själv boende i kommunen och har arbetat på Nynäshamns Posten sedan 2007, bland annat som allmänreporter, webbredaktör och sportreporter. De senaste åren har han också haft en roll som inhoppande nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare. Nu tar han över utgivarskapet permanent.

– Vi är väldigt glada att ha David på plats som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nynäshamns Posten. Han visar en stor förståelse för de digitala kliv som tidningen behöver göra för att nå nya målgrupper och samtidigt värna de läsare vi har i dag. Som boende i Nynäshamn känner han lokalsamhället och förstår vad det är som intresserar och engagerar Nynäshamnsborna, säger Cecilia Ekebjär, redaktionell chef på Bonnier News Local.

Nynäshamns kommun växer och prognosen visar att befolkningen kommer öka med drygt 5 000 personer under 2020-talet. Det medför att behovet av god lokaljournalistik blir extra viktigt, menar David Klasson.

– Att befolkningen i Nynäshamns kommun växer innebär både möjligheter och utmaningar, när det till exempel måste byggas flera nya förskolor och skolor på en gång.Det är långt ifrån alla lokaltidningar i Sverige som får rapportera om och granska ett sådant skede i sitt bevakningsområdes utveckling.

– Vi märker att många av de yngre läsarna inte enbart är intresserade av dagsaktuella lokala nyheter. De vill även få koll på lokalsamhället i ett bredare sammanhang och det menar jag att vi kan erbjuda dem, säger David Klasson som ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag vet redan hur intressant och roligt det är att bevaka Nynäshamns kommun och ha nära kontakt med våra läsare. Vårt bevakningsområde är mycket mer mångsidigt än man först kan tro. Här finns en växande småstad, som även fungerar som hela Stockholmsregionens port mot Östersjön. Här finns också väldigt speciella landsbygdsmiljöer, alldeles i närheten av landets huvudstad. Den nya rollen innebär att jag får chansen att lära mig ännu mer om kommunen och det samhälle som vi lever i.


Nyckelord

Kontakter

Cecilia EkebjärRedaktionell chefBonnier News Local

Tel:070 573 26 10

Bilder

Nynäshamns Postens nya chefredaktör David Klasson. Foto: Kristina Laitinen
Nynäshamns Postens nya chefredaktör David Klasson. Foto: Kristina Laitinen
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News Local omorganiserar - Anna-Clara Welander blir ny Chef redaktionell verksamhet6.4.2022 09:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att kunna möta framtida behov och bli än mer rustade när det kommer till att attrahera en yngre generations läsare, genomför Bonnier News Local en omorganisation. I samband med detta tillträder Anna-Clara Welander rollen som Chef redaktionell verksamhet. Samtidigt skapas en grupp för redaktionell innehållsutveckling. Den nya organisationen ska börja gälla från och med 1 maj 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum