GoEuro Corp.

De 10 populäraste länderna för studier utomlands i Europa 2018

Dela

En undersökning gjord av reseplattformen GoEuro visar att Spanien är det populäraste landet i Europa för studenter som planerar att studera utomlands 2018. Över 5700 studenter deltog i undersökningen som även avslöjade att Sverige är det 10:e populäraste landet för utlandsstudier just nu.

Omio anordnade nyligen en stor stipendietävling för studenter som planerar att studera utomlands och delar nu resultaten av undersökningen som avslöjar vilka europeiska länder som är populärast för utlandsstudier just nu. 

Här studerar man helst utomlands 2018:

1. Spanien (17.60%)

2. Storbritannien (15.50%)

3. Italien (13.00%)

4. Tyskland (9.20%)

5. Frankrike (8.60%)

6. Nederländerna (6.80%)

7. Portugal (3.50%)

8. Irland (2.90%)

9. Tjeckien (2.80%)

10. Sverige (2.60%)

Tyska studenter dras till Sverige

Undersökningen visade att för tyska kvinnliga studenter är Sverige det näst populäraste valet för att studera utomlands, tätt efter Spanien. För tyska studenter visade sig även Skandinavien vara populärare än Storbritannien för utlandsstudier. För 40% av studenterna pågår den optimala studietiden utomlands fyra till sex månader medan 22% skulle föredra en utbildning som pågår i ett år eller längre.  

Undersökningen utfördes mellan den 25:e september 2017 och 31:a januari 2018. 5785 studenter deltog.

Klicka runt på den interaktiva infografiken nedan för mer information om resultaten! Be gärna om embed-kod om ni vill använda kartan på er sida.

Bilder

Länkar

Om

GoEuro Corp.Om GoEuro

GoEuro är en reseplattform som gör det möjligt för kunder att hitta och boka tåg, bussar och flyg över hela Europa. Genom att samarbeta med över 600 europeiska transportbolag så revolutionerar GoEuro reseplaneringsupplevelsen, ger kunderna fler valmöjligheter, transparent prissättning och enklare bokning.

GoEuro gör det möjligt för resenärer att söka efter vilken plats som helst, inklusive städer, städer och byar, som visar de bästa möjliga transport kombinationerna, samtidigt som man eliminerar behovet av att besöka flera webbplatser för att planera hela resan. Med GoEuro är reseplanering enkel, flexibel och personlig. 

Resan startar sitt huvudkontor i Berlin med över 200 anställda från mer än 40 olika länder. Den senaste finansieringsrundan på totalt 70 miljoner dollar, ledd av Silver Lake Kraftwerk och Kleiner Perkins Caufield & Byers, meddelades i oktober 2016. 

Presskontakt:

Lisa Weiertz

lisa.weiertz@goeuro.com

Följ GoEuro Corp.

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från GoEuro Corp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum