Svenska Bandyförbundet

De är uttagna till F17-landslagets observationstrupp

Dela

I mars i år tog F17-landslaget VM-guld under ledning av förbundskaptenerna Lisa Ahlander och Linnéa Thored Bergkvist. Nu har duon plockat ut en observationstrupp där fokus ligger på långsiktigt arbete i klubbarna.

Foto: Gert Holmér
Foto: Gert Holmér

– Istället för att lyfta fram enskilda spelare vill vi promota och framhålla föreningars långsiktiga arbete. Årets observationstrupp är ett kvitto på att det lönar sig att arbeta långsiktigt. Vänersborg, Uppsala BoIS och Villa Lidköping BK är exempel på föreningar som jobbar och har jobbat kontinuerligt med tillväxt under flera års tid, vilket nu visar sig i observationstruppen, säger förbundskapten Lisa Ahlander.

– Som vi tidigare har reflekterat över, ser vi att spelförståelse och klubbteknik fortsätter att hålla den höga kvalité vi sett under de senaste säsongerna. För att ta utvecklingen vidare skulle vi vilja se en satsning på mental träning, med till exempel föreläsare i ämnet. Vi i ledarteamet tror att alla landslag skulle behöva det på något sätt. Vi skulle vilja inrikta oss mot prestationsångest, då många av våra spelare kämpar med detta. Vi ser även ett behov hos flera spelare som vi har skickat vidare till U21-truppen, säger Lisa Ahlander.

Ledarteamet består av:

Förbundskapten: Lisa Ahlander

Förbundskapten: Linnéa Thored Bergkvist

Material: Anton Hellqvist

Team manager: Malin Andersson

Namn Klubb
   
Alva Barvareus Gustavsberg
Julia Gyldenlöw Otterbäcken/Villa Lidköping BK
Olivia Jacobsson Villa Lidköping BK
Ellen Jansson Edsbyns IF
Leah Julin Uppsala BoIS
   
Wilma Holmberg Larsson IFK Vänersborg
Emilia Göransson Vetlanda BK/Surte Kareby
Maja Ydrestrand Tranås Bois
Tora Skagerlund IFK Vänersborg
Malin Åkerlind Västerås SK
Klara Ahlstedt IFK Vänersborg
Jonna Lindgren Umedalens IF
Felicia Larsson KS Bandy
Tyra Grönlund Umedalens IF
Ida Palm Uppsala BoIS
Lua Nyberg Villa Lidköping BK
Klara Sandberg Skirö AIK
Wilma Skoglund KS Bandy
Linn Svedlund Uppsala BoIS
Malin Tydén Uppsala BoIS/Sandvikens AIK
Tess Strand Sandvikens AIK
Stella Wallin Helenelund
Nellie Sahlstedt Tranås BoIS
Melinda Altberg Edsbyns IF
Thea Öhlin Västerås SK
Märta Stern Villa Lidköping BK
Ester Eknäs Vetlanda BK
Freja Lööf Villa Lidköping BK
Malin Ekström Hammarby IF
Filippa Bogfors IFK Vänersborg

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Gert Holmér
Foto: Gert Holmér
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Årets skyttedrottning Tilda Ström skänker prispengar till moderklubben Villa Lidköping BK8.6.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tilda Ström från Villa Lidköping BK är Årets Skyttedrottning 2021/2022. Det stod klart när Elitserien Dam avslutades i februari. Ström gjorde hela 73 mål på 17 matcher och slog därmed det 26 år gamla rekordet. Nytt för i år är att Årets Skyttedrottning även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Ström valt att ge till moderklubben.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum