Sigtuna kommun

De prisades under Näringslivsgalan

Dela

Näringslivet i Sigtuna kommun har under fredagskvällen hyllats med en gala. Några av gästerna ärades dessutom lite extra, då fem nyinstiftade utmärkelser delades ut.

WE Årets Inspiratör
WE Årets Inspiratör

- Vi har utsett fem värdiga vinnare utifrån över 100 nominerade företag, ett fantastiskt gensvar som visar på engagemanget för det lokala företagsklimatet, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.
Han slår samtidigt fast att Näringslivsgalan inte är en engångsföretelse utan att den kommer att återkomma nästa år.

Det är Sigtuna kommun som, tillsammans med Företagarna, varit initiativtagare till Näringslivsgalan.
- Den här galan är ett sätt att verkligen rikta ljuset på det arbete våra företagare gör och för att lyfta fram dem som de hjältar de faktiskt är. Entreprenörskap och företagande är helt avgörande för att jag, som högste ansvarig, ska klara av min uppgift: att se till så att vi kan leverera välfärdstjänster i kommunen, säger Olov Holst (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Årets besöksnäringsföretag är: STENINGE SLOTTSBY

Genom ett långsiktigt och ihärdigt arbete med att utveckla och skapa nya besöksanledningar till destinationen Sigtuna har Steninge Slottsby utvecklats till ”en destination inom destinationen”.Steninge Slottsby har starkt bidragit till att sätta Sigtuna kommun på kartan genom att attrahera ett stort antal besökare till kommunen och göra Steninge till en levande plats för både besökare och boende. Steninge Slottsby är värdiga vinnare som Årets Besöksnäringsföretag i Sigtuna kommun 2019.  

Årets hållbara företag är: SIGTUNAHÖJDEN
Sigtunahöjden har under lång tid uppvisat ett genuint och metodiskt hållbarhetsarbete som genomsyrat verksamheten och personalen. Genom att aktivt arbeta med såväl ekologisk som social hållbarhet och tydligt implementera detta i verksamheten och affärstänket är Sigtunahöjden en förebild för Sigtunas företag i arbetet med hållbarhet. Sigtunahöjden är värdiga vinnare som Årets Hållbara Företag i Sigtuna kommun 2019.

Årets inspiratör/eldsjäl är: JONAS ERIKSSON och NIKLAS WIKEGÅRD (WE)
Jonas Eriksson och Niklas Wikegård har med sin satsning på WE i Sigtuna uppvisat ett gott entreprenörskap, men framförallt har deras entreprenörskap visat att företagande kan gå hand i hand med att skapa mötesplatser, inte minst för äldre, och sätta folkhälsan i fokus på ett sätt som innovativt binder samman detta med den lokala sammanhållningen. Jonas Eriksson och Niklas Wikegård är värdiga vinnare som Årets Inspiratörer i Sigtuna kommun 2019.

Årets nyetablering är: SIGTUNA CREPERIE
Genom att kombinera ett klassiskt franskt koncept med ett modernt nytänkande har Sigtuna Creperié på kort tid utvecklats inte bara till Sigtunabornas favorit, utan även ett besöksmål för såväl Stockholmare som inresande utlänningar, inklusive fransmän, från Arlanda som besöker deras Creperia enkom för den gastronomiska upplevelsen. De har även ett utpräglat tänk som skapar gemenskap med kunderna i lokalen och bidrar till att liva upp Stora Gatan. Sigtuna Creperié är värdiga vinnare som Årets Nyetablering i Sigtuna kommun 2019.

Årets företagare är: ANDIE LAHDO (ABS WHEELS)
Med ett utvecklat sinne för entreprenörskap och utveckling är Andie Lahdo en värdig vinnare som Årets företagare. Genom att ta steget från mekaniker till företagare, utveckla ett eget patent för fälgar och därefter växa genom e-handel har Andie under nästan tjugo års tid framgångsrikt byggt sitt bolag och engagerat sig i sin personal. Andie är också en lokal företagare från Märsta och en uppskattad talare som föreläser om både trafiksäkerhet och entreprenörskap. Andie Lahdo är en värdig vinnare som Årets företagare i Sigtuna kommun 2019.

Över 200 personer var på plats på Clarion Hotel Arlanda Airport, där festligheterna hölls. 

- Det här är kommunens sätt att ge något tillbaka till företagen som utvecklar vår fina kommun och därför ett stort grattis till vinnarna och ett stort tack till alla företagare i Sigtuna kommun för deras engagemang. Jag hoppas att vi blir ännu fler nästa år, säger Mathias Forsberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

WE Årets Inspiratör
WE Årets Inspiratör
Ladda ned bild
Steninge Slottsby Årets besöksnäringsföretag
Steninge Slottsby Årets besöksnäringsföretag
Ladda ned bild
Andie Lahdo Årets företagare
Andie Lahdo Årets företagare
Ladda ned bild
Sigtuna Creperie Årets nyetablering
Sigtuna Creperie Årets nyetablering
Ladda ned bild
Sigtunahöjden Årets hållbara företag
Sigtunahöjden Årets hållbara företag
Ladda ned bild
Årets företagare Andie Lahdo, ägare till ABS Wheels, tillsammans med Sigtuna kommuns näringslivschef Mathias Forsberg. Fotot är från ett tidigare tillfälle.
Årets företagare Andie Lahdo, ägare till ABS Wheels, tillsammans med Sigtuna kommuns näringslivschef Mathias Forsberg. Fotot är från ett tidigare tillfälle.
Ladda ned bild

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum