Riksteatern

De redan frälsta har fått 3 148 personer att engagera sig

Dela
Kritikerrosade föreställningen De redan frälsta med Familjen Kaos åker nu på turné efter tio spelningar på Södra Teatern. Under föreställningarna i Stockholm valde över tre tusen personer ur publiken att vara med i en aktion genom att skicka in brev till Finansutskottet.
Fotograf: Sara P Borgström
Fotograf: Sara P Borgström

Familjen Kaos, bestående av Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén, frälser just nu Sverige med sin nya föreställning som turnerar med Riksteatern. Föreställningen är regisserad av Astrid Menasanch Tobieson. Med siktet inställt på valet vill det konstnärliga teamet bakom föreställningen förmedla budskapet att alla har makt och att det inte behöver ta så lång tid att engagera sig.

- På teatern skapas en berättelse i samma rum som publiken. I år åker vi ut i Sverige och möter tiotusentals människor. Frågan har för oss varit: vad vill vi skapa för berättelse med publiken den här gången? Det är enkelt. Det är den om makt och engagemang. Politiker, förbered er! Vi har redan påbörjat vår valturné, säger Familjen Kaos och Astrid Menasanch Tobieson.

I föreställningen diskuteras bland annat skatteflyktingar och Panamaskandalen och publiken får möjligheten att själva tycka till om det som hänt. Detta genom att skicka ett brev till Finansutskottet i Sveriges riksdag. Breven samlas in och postas i närmsta brevlåda live under föreställningen. Under de tio inledande föreställningarna i Stockholm valde hela 3 148 personer att engagera sig.

Turnén fortsätter nu och De redan frälsta kommer spela på över 30 orter runt om i landet. Från varje ort kommer hundratals fler brev att skickas in. Medverkande Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén

Manus Familjen Kaos Regi Astrid Menasanch Tobieson Scenografi/Ljus/Video Johan Rödström Kostym Felicia ”Leffe” Kronlöf Mask Daniela Krestelica Koreograf Sofia Södergård

För mer information: https://www.riksteatern.se/deredanfralsta

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-redan-fralsta

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Sara P Borgström
Fotograf: Sara P Borgström
Ladda ned bild
Fotograf: Sara P Borgström De-redan-fralsta
Fotograf: Sara P Borgström De-redan-fralsta
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum