Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Denzel Andersson - Årets Försvarare i SBL Herr

Dela

Trots ett abrupt slut på säsong i Svenska Basketligan Herr, kommer vi såklart att dela ut årets utmärkelser till de spelare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsong 2019-2020. Fram till påskhelgen kommer vinnarna att offentliggöras - först ut priset Årets Försvarare, som går till Denzel Andersson, BC Luleå!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets Försvarare: Denzel Andersson, BC Luleå
Sedan debuten i SBL Herr 2015 har Andersson blivit en allt större defensiv faktor i ligan, och under året säsong har han blommat ut helt. Han har spelat 30,3 minuter per match, näst mest i BC Luleå och åttonde mest i ligan.

Under sin tid på planen spelar han försvar på flera positioner och snittar karriärsbästa 1.73 blockade skott per match (bäst i SBL), karriärsbästa 6.9 returer, karriärsbästa 0.9 steals och är en stor anledning till att BC Luleå släppt in minst poäng av alla lag i SBL (77.8). 

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Årets Försvarare är en spelare som ankrar hela sitt spel på sin defensiva närvaro. Trots att han inte är en av de längsta spelarna i SBL vann han ligan i blockade skott med 1,73 blockar per match. Utöver det tar han en mängd returer, kan spela försvar på flera olika positioner och både i transition och i 5-5-spel. Bara Brandon Rozzell var på planen mer för BC Luleå denna säsong än Årets Försvarare, Denzel Andersson!"

Röstresultat Topp 3 - Årets Försvarare (procent av rösterna)
:
60% - Denzel Andersson, BC Luleå
16% - LaDarien Griffin, Norrköping Dolphins
8% - Quinton Upshur, BC Luleå

Regler för omröstningen
1. Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
2. Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
3. Endast coacher och spelare som deltagit i 20 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum