Apollo

DER Touristik och Apollo säljer Novair

Dela

DER Touristik och Apollo säljer flygbolaget Novair till danska Jet Nordic Group. Försäljningen bygger ett strategiskt långsiktigt och nordiskt samarbete mellan parterna, samt ger möjighet till större och tydligare kundfokus.

 Det här är en plan för framtiden. Vi tror att resandet kommer tillbaka starkt. Nu kan Apollo och Jet Nordic Group lägga ännu större resurser och fokus på våra resenärer, säger Leif Vase Larsen, CEO på DER Touristik Northern Europe.

 Jag köper ett välskött flygbolag som flugit Apollos kunder i 20 år, och tillsammans med Jettimes årliga 500 000 resenärer, är våra två företag grunden för en stark, nordisk plattform att växa utifrån, säger Lars Thuesen, som äger Jet Nordic Group.

Med försäljningen bidrar DER Touristik, Apollo och Jet Nordic Group till synergieffekter på marknaden, ett skarpare fokus och lönsamhet för alla parter, särskilt under lågsäsongen.

– Det är nödvändigt, att vi tillsammans växer oss större i framtiden, så att vi är fortsatt relevanta och kan erbjuda konkurrenskraftiga priser och behålla den starka nordiska kvalitetes- och serviceprofilen som båda parterna idag representerar, säger Lars Thuesen.

Novair har cirka 240 000 årliga resenärer, cirka 120 medarbetare och två flygplan av typen Airbus 321 NEO. Försäljningen genomförs i augusti 2021, och Novair förblir tillgängligt för Apollo via det strategiska samarbetsavtalet.

För frågor kontakta:
Leif Vase Larsen, CEO, DER Touristik Northern Europe
0733702663 eller leif.vase.larsen@apollo.se

Anders Fred, VD Novair
0708741433 eller anders.fred@novair.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum